Ελλάδα

Χαρτί για μετακίνηση: Τα έγγραφα για τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Χαρτί για μετακίνηση: Τα έγγραφα για τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Χαρτί για μετακίνηση: Με τη συμπλήρωση εγγράφου, ή με αποστολή SMS, επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση κυκλοφορία των πολιτών στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Χαρτί για μετακίνηση: Με τη συμπλήρωση εγγράφου, ή με αποστολή SMS, επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία των πολιτών λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να περιοριστεί στην επικράτεια η διασπορά του κορωνοϊού. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εδώ και μέρες έχει εξηγήσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες, για τις περιπτώσεις που επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η κυκλοφορία.

Αυτό υπενθυμίζεται πως γίνεται με δύο τύπους εγγράφων ή με SMS, ανάλογα με την περίπτωση.

Σημειώνεται, ότι οι πολίτες  πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ όσοι παραβιάζουν την απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 150 ευρώ. Το έγγραφο για τους εργαζόμενους  βρίσκεται στην ιστοσελίδα forma.gov.gr.

Συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

Η διαδικασία για τις υπόλοιπες μετακινήσεις:

Πέρα από τη μετακίνηση των εργαζομένων, για τις υπόλοιπες κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας θα υπάρχει τριπλή διαδικασία. Με έγγραφο ή με αποστολή SMS.   Συγκεκριμένα, οι υπόλοιπες μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι:

  • 1. Για μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη σε γιατρό
  • 2. Για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα αγαθών πρώτης ανάγκης
  • 3. Για μετάβαση σε τράπεζα στο βαθμό που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • 4. Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη
  • 5. Για μετάβαση σε τελετές, ή για μετακίνηση γονέων που είναι σε διάσταση ή διαζευγμένοι, για τις ανάγκες επικοινωνίας γονέων- τέκνων
  • 6. Για σωματική άσκηση ή κίνηση για κατοικίδιο

Αυτές οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν είτε με τη συμπλήρωση φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα forma.gov.gr, είτε αποστέλλοντας SMS στον αριθμό 13033. Στην δεύτερη περίπτωση, οι πολίτες αναφέρουν έναν από τους 6 αριθμούς κωδικοποίησης των μετακινήσεων, αφήνουν κενό, αναγράφουν το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικία τους. Το SMS είναι δωρεάν, ενώ οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών δεν κρατούν τα δεδομένα των πολιτών, τα οποία αυτομάτως θα διαγράφονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments