Κόσμος

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κορωνοϊός: Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ανησυχητική

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κορωνοϊός: Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ τονίζεται ότι θέλει μεγάλη προσοχή πριν αποφασιστεί οποιαδήποτε χαλάρωση μέτρων.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κορωνοϊός: Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη και κάλεσε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν «πολύ προσεκτικά» την κατάσταση πριν χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει για τον έλεγχο της διάδοσης του ιού.

«Μία δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αμβλύνει την πολύ ανησυχητική εικόνα της Ευρώπης», δήλωσε ο δρ. Χανς Κλούγκε. «Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο στον μαραθώνιο».Όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί «σινοκεντρικού ΠΟΥ» και τις απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης, ο Χανς Κλούγκε απάντησε ότι ήταν σημαντικό ο Οργανισμός να συνεργασθεί με τους Κινέζους για να έχει εικόνα της επιδημίας στις πρώτες της φάσεις και πρόσθεσε ότι στην οξεία φάση της πανδημίας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για περικοπή χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του, ο δρ Μπρους Έιλουορντ, ανώτατος σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία, δήλωσε ότι είναι πολύ πρόωρο να γίνει λόγος για αισιοδοξία. Ωστόσο, η εξάπλωση «είναι σαφές ότι επιβραδύνεται».

Αυτή είναι η χώρα που θα ανακάμψει πιο γρήγορα από τον κορωνοϊό

Η πανδημία έχει προκαλέσει τεράστια αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία με πρωτοφανή μέτρα κοινωνικής απομόνωσης και δημοσιονομικές παρεμβάσεις από πλευράς κυβερνήσεων και θεσμών, με στόχο της σταθεροποίηση των αγορών. Για να καταλάβουμε καλύτερα πώς θα ανταποκριθούν διάφορες χώρες στην επόμενη μέρα της κρίσης, ο καλύτερος δείκτης είναι ο Παγκόσμιος Δείκτης Ανθεκτικότητας 2019 (2019 Global Resilience Index) της ασφαλιστικής εταιρείας FM Global, που μετρά την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού κλίματος σε 130 χώρες, με βάση παράγοντες, όπως η πολιτική σταθερότητα, η εταιρική διακυβέρνηση, η διαφάνεια και τα logistics της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με βάση λοιπόν αυτές τις μετρήσεις και την αρχική αντίδραση της κάθε χώρας στον κορωνοϊό, το BBC με βάση τον παραπάνω δείκτη, ξεχώρισε τις 10 χώρες σε όλο τον πλανήτη που είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν τη σταθερότητά τους και την ανθεκτικότητά τους κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Οι 10 πιο ανθεκτικές χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ανθεκτικότητας 2019

  • Νορβηγία
  • Δανία
  • Ελβετία
  • Γερμανία
  • Φινλανδία
  • Σουηδία
  • Λουξεμβούργο
  • Αυστρία
  • Κεντρικές ΗΠΑ
  • Ηνωμένο Βασίλειο
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο