Πολιτική

Μηταράκης κορωνοϊός μετανάστες: Υπάρχουν 28 κρούσματα στις δομές

Μηταράκης κορωνοϊός μετανάστες: Υπάρχουν 28 κρούσματα στις δομές
Μηταράκης κορωνοϊός μετανάστες: Τον εντοπισμό 28 κρουσμάτων κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας μεταναστών επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μηταράκης κορωνοϊός μετανάστες: Στα 28 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας των μεταναστών, σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη.  Απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστόπουλου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε πως συνολικά στις δομές φιλοξενούνται 70.000 άτομα και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 28 κρούσματα.

Συγχρόνως τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα άμεσα μέτρα όπως διαχωρισμό των νέων αφίξεων και φιλοξενία τους σε νέες κλειστές δομές (Σέρρες και Μαλακάσα), αυστηρότερα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και εγκατάσταση ΑΤΜ εντός των δομών. Ο υπουργός πάντως εάν και εξήρε το έργο και τις θέσεις των περισσοτέρων αυτοδιοικητικών παραγόντων, δεν άφησε ωστόσο εκτός κριτικής δημάρχους οι οποίοι ζητούν φιλοξενία σε κρουαζιερόπλοια χαρακτηρίζοντας τους ως θλιβερές εξαιρέσεις. ​

Απολογισμός: 77 νέα κρούσματα – 1.832 συνολικά – 81 νεκροί

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας 77 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 1.832. Επιπλέον, η χώρα μας θρηνεί 81 νεκρούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1832. Από αυτά, 501 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 679 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις:

Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να εφαρμόσει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό το μέτρο έφερε αποτελέσματα καθώς η κίνηση των πολιτών έχει μειωθεί και οι παραβάτες αποτελούν μια μικρή μειοψηφία. Ωστόσο, το Πάσχα πλησιάζει και οι υπεύθυνοι πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Αρκετός κόσμος περιμένει να μάθει αν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα. Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι υπάρχει ικανοποίηση, αλλά δεν πρέπει να εφησυχαστούμε. Άλλωστε, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments