Διεθνή

Κορωνοϊός τώρα: Συνεχίζει “ακάθεκτος” ο ιός – Καμία ύφεση στις χώρες που πλήττονται περισσότερο

Κορωνοϊός τώρα: Συνεχίζει “ακάθεκτος” ο ιός – Καμία ύφεση στις χώρες που πλήττονται περισσότερο
Κορωνοϊός τώρα: Τα κρούσματα και οι νεκροί στην Ελλάδα βρίσκονται στα ίδια χαμηλά επίπεδα για άλλη μια μέρα, την ώρα που στις χώρες που πλήττονται βαριά από την πανδημία η κατάσταση δε δείχνει να παρουσιάζει καμία βελτίωση.

Κορωνοϊός τώρα: Για άλλη μια μέρα ο κορωνοϊός δείχνει να μην έχει πει την τελευταία του λέξη. Αντίθετα σε πολλές χώρες η κατάσταση ξεφεύγει ακόμα περισσότερο. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έρχονται αντιμέτωπες με την καθυστέρηση που έδειξαν στη λήψη μέτρων στην αρχή της πανδημίας, ενώ στη Γαλλία καταγράφηκαν τραγικά ρεκόρ σήμερα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με θανάτους στα γηροκομεία της χώρας. Η Ιταλία και η Ισπανία συνεχίζουν σταθερά στα ίδια υψηλά επίπεδα τόσο σε νεκρούς όσο και σε κρούσματα. Τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν φτάσει τα 1.447.412, ενώ έχουν πεθάνει 91.783. Σε μια πιο αισιόδοξη νότα 348.724 άνθρωποι έχουν ιαθεί πλήρως.

Ελλάδα: 71 νέα κρούσματα σήμερα – 1955 συνολικά – 87 νεκροί

Ανακοινώθηκαν για ακόμη μια μέρα από τις αρμόδιες αρχές τα νέα κρούσματα και οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορωνοϊό. Όπως θα παρατηρήσετε και στο παρακάτω infographic, τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 71, και πλέον τα κρούσματα στο σύνολο τους στην Ελλάδα είναι 1955, σύμφωνα με την ενημέρωση από το λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Οι θάνατοι έφτασαν τους 86, αφού σήμερα έφυγαν από τη ζωή άλλοι 3 συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1955. Από αυτά, 518 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ωστόσο, όπως θα δείτε και παρακάτω άλλος ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του και ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 87.

Άλλος ένας νεκρός στην Καστοριά – Στους 87 πλέον οι νεκροί

Ο νέος νεκρός από τον κορωνοϊό είναι ένας 79χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ τις τελευταίες ημέρες. Ο άτυχος άνδρας καταγόταν από τη Μεσοποταμία, η οποία βρίσκεται εδώ και μέρες σε καραντίνα. Έτσι λοιπόν, οι συμπολίτες μας που έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους τέσσερις, με το συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας να φτάνει τους 87.

Ισπανία: 683 θάνατοι – 5.756 νοσούντες σε 24 ώρες

Ακόμη 683 νεκρούς από κορωνοϊό θρηνεί η Ισπανία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας στη χώρα διαμορφώνεται σε 15.238. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα της επιδημίας αυξήθηκαν κατά 5.756, στα 152.446.

«Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο… Αυτός ο πόλεμος κατά του ιού θα εξελιχθεί σε ολοκληρωτική νίκη», είχε δηλώσει νωρίτερα μπροστά στα σχεδόν κενά, λόγω των μέτρων προστασίας, έδρανα του ισπανικού κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, καθώς ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών είναι λίγο χαμηλότερος από τον χτεσινό (757).

Ιταλία: 610 νεκροί μέσα σε μια μέρα – Μικρό «πισωγύρισμα» για τη γειτονική χώρα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία είναι πλέον 143.626. Οι νεκροί έχουν φτάσει τον σοκαριστικό αριθμό των 18.279 θυμάτων. Την ίδια στιγμή 28.470 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 610 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.184 νέα κρούσματα. 1.979 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.605 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.339 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 64.873 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 54.802 και οι νεκροί 10.022, δηλαδή υπερτριπλάσιοι από ό, τι στην Κίνα του 1,3 δισ. ανθρώπων (σ.σ. συνολικά στην Κίνα 3.335 νεκροί).

ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ θανάτων στη Νέα Υόρκη – 799 νεκροί σε ένα 24ωρο

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων, σε μία ημέρα, με 799 νεκρούς, όμως ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλός, είπε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, εκτιμώντας πως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λειτουργούν.

«Βρισκόμαστε στη φάση της επιπεδοποίησης της καμπύλης, είχαμε μια αύξηση των εισαγωγών της τάξης των 200», ο «χαμηλότερος αριθμός που έχουμε ποτέ καταγράψει από τότε που ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης», σημείωσε ο κυβερνήτης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Τις τρεις τελευταίες ημέρες καταγράφεται ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ θανάτων, σε ημερήσια βάση. Χθες Τετάρτη, ο αριθμός των νεκρών σε ένα 24ωρο ανήλθε σε 779 νεκρούς.

Γαλλία: «Σαρώνει» τη χώρα ο ιός – 1.341 θάνατοι σε μια μέρα

Η Γαλλία μετράει πλέον 12.210 θανάτους από το φονικό ιό, ενώ το τελευταίο 24ωρο 424 άνθρωποι πέθαναν μόνο στα νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι από τους 1.341 σημερινούς θανάτους ήταν στα γηροκομεία, στα οποία οι θάνατοι ανέρχονται πλέον σε 4.166 στο σύνολο τους. Την Τετάρτη ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ήταν 10.869 πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την χθεσινή ενημέρωση, οι γαλλικές Αρχές δήλωσαν αδυναμία να ανακοινώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που κατέληξαν στα γηροκομεία.

Βρετανία: 881 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Τέλος τα σενάρια για λήξη του «lockdown»

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό άλλοι 881 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε 7.978. Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ραμπ είπε πως είναι πολύ νωρίς για να λήξει το «lockdown» και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ανακοίνωση επί του θέματος μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. britain

Ο Ντομινίκ Ραμπ, που εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, λόγω της ανάρρωσης του Μπόρις Τζόνσον στην εντατική, δήλωσε ότι στο στάδιο αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα των μέτρων του lockdown και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά όπως είπε «είναι πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά εάν λειτουργούν» και ότι τα μέτρα «θα πρέπει να μείνουν ως έχουν μέχρι τα στοιχεία να δείξουν ότι έχουν περάσει πέρα από την κορύφωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments