Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρεις νέοι θάνατοι – 96 συνολικά οι νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρεις νέοι θάνατοι – 96 συνολικά οι νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ του Σαββάτου πέθανε ένας 60χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και δύο ακόμα άνδρες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ελλαδα από τον κορωνοϊό. Στην μακάβρια λίστα προστέθηκαν ακόμα 3 άτομα σήμερα Κυριακή, έτσι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι 96. Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ του Σαββάτου πέθανε ένας 60χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και δύο ακόμα άνδρες ηλικίας 60 και 61 ετών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Δεκαπέντε ασθενείς βγήκαν το τελευταίο 24ωρο από την ΜΕΘ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες 72 νέα κρούσματα. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 2081 εκ των οποίων το 56,8% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα τα 535 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 796 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 75 με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 3 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα εξαιτίας του κορονοϊού στους 93 εκ των οποίων 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες και η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 73 έτη. Δεκαπέντε ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπεία.

Να συνεχίσουν να τηρούνται οι αποστάσεις σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους

Αναφερόμενος στα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σήμερα σε κάποιες περιοχές από περιπατητές, είπε χαρακτηριστικά: «Φυσικά και μπορούμε να περπατήσουμε με την οικογένειά μας ούτως ή άλλως μαζί τους είμαστε στο σπίτι, Όμως δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε την πολιτεία, δεν μπορούν οι παρέες να ανακατεύονται, αν κάπου υπάρχει συγχρωτισμός θα πρέπει αυτό το σημείο να το αποφεύγουμε».

Κάλεσε όλους μας να σκεφτούμε αποστάσεις και όταν είμαστε σε εξωτερικούς χώρους τονίζοντας πως «όπως τηρούνται οι αποστάσεις σε εσωτερικούς χώρους, δηλαδή όπως συμπεριφερομασε σε ένα σουπερμάρκετ, τι ίδιες αποστάσεις θα πρέπει να τηρούμε και στους εξωτερικούς χώρους». Αυτοί που πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευτούν περισσότερο, είναι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες και αυτοί θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι πιο προσεκτικοί, τόνισε.

Ο κύριος Τσιόδρας αναφερόμενος στην εκτίμηση αλλού επιστήμονα από το εξωτερικό, υιοθέτησε την φράση ότι «ίσως η χειραψία θα πρέπει να καταργηθεί στο μέλλον για να προστατευτούμε όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλά και από άλλους ιούς του αναπνευστικού συστήματος». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό, στην σωματική και ψυχική μας υγεία όσο παραμένουμε σε περιορισμό και αναφέρθηκε στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τονίζοντας πως «είναι προτιμότερο να περπατήσουμε έξω για να καταπραΰνουμε έναν ανεξέλεγκτο θυμό ακόμα κι αν πάρουμε πρόστιμο, από το να ασκήσουμε ενδοοικογενειακή βία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments