Οικονομία

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Πως θα λειτουργήσουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Πως θα λειτουργήσουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ
Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Δείτε το ωράριο των σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ για σήμερα Κυριακή των Βαΐων.

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Με ενιαίο ωράριο θα λειτουργήσουν σήμερα, Κυριακή, λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα, όλα τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ) που παραμένουν ανοιχτά. Ειδικότερα, την Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στην επάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η ζήτηση να είναι χαμηλότερη φέτος και αυτό σημαίνει, ότι θα γίνουν λιγότερες εισαγωγές, αλλά η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.

Τι πρέπει να κάνετε για να πάτε στο σούπερ μάρκετ

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτοί που πρόσεχαν και είχαν περιορίσει από πριν τις μετακινήσεις τους δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι έπρεπε να εξασφαλίσουν την σχετική άδεια πριν βγουν από το σπίτι τους.

 Η κυβέρνηση έκρινε ότι κάποιες μετακινήσεις είναι απαραίτητες όπως για παράδειγμα η επίσκεψη σε έναν γιατρό, στο φαρμακείο ή σε μια τράπεζα όταν η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Φυσικά μέσα στις εξαιρέσεις της απαγόρευσης βρίσκεται η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμων για κάθε νοικοκυριό.
super-market11-1200x600

Τι πρέπει να κάνετε

Υπάρχουν τρεις απλή τρόποι που μπορεί κάποιος να πάει στο σούπερ μάρκετ χωρίς τον φόβο να του κόψουν το πρόστιμο των 150 ευρώ. Αρχικά μπορεί να μπει στο σάιτ forma.gov.gr και να κατεβάσει την έντυπη βεβαίωση μετακίνησες. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο μπορούν να γράψουν μια χειρόγραφη βεβαίωση.  Ο ευκολότερος τρόπος είναι η αποστολή SMS στο 13033 στέλνοντας το εξής μήνυμα: 2 κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (CosmoteVodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments