Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 100 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 100 οι νεκροί στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας 84χρονος είναι το εκατοστό θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Αττικόν" και εξέπνευσε το βράδυ της Δευτέρας. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ανέρχονται σε 2.145.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας άνδρας 84 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Αττικόν”, έφυγε σήμερα το βράδυ από τη ζωή έχοντας χάσει την “μάχη” με τον κορωνοϊό. Παράλληλα, αύξησε τον αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 100. Νωρίτερα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις του ιού, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 31 νέα κρούσματα και συνολικά 2.145.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 31 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.145 . Στο infographic που ακολουθεί απεικονίζονται τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, δηλαδή οι  επιβεβαιωμένοι θάνατοι έφτασαν τους 99, τα νέα κρούσματα της ημέρας τα 31, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 2.145. infographic13042020

Παράλληλα, 73 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 17 γυναίκες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα.

“Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής” υπογράμμισε συγχρόνως ο κ. Τσιόδρας, εξηγώντας ότι η μέχρι σήμερα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η καλή εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα, δεν οφείλονται στην τύχη ή τον καλό καιρό, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε προετοιμασία από τον Ιανουάριο και ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα. Τις τελευταίες 48 ώρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας, με τον λοιμωξιολόγο να στέλνει το μήνυμα πως: «Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευθούν, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό».

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά πέντε παιδιά είναι θετικά στον κορωνοϊό εκ των οποίων ένα 15 μηνών κοριτσάκι, το οποίο έχει υποκείμενο νόσημα. Συνολικά πέντε παιδιά είναι θετικά στον κορωνοϊό σε χρονικό διάστημα περίπου 30 ημερών, εκ των οποίων τα τρία το τελευταίο 48ωρο, εισήχθησαν για θεραπεία στο Ιπποκράτειο, το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας λειτουργεί ως Κέντρο Αναφοράς για παιδιά με COVID-19 .

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και διευθυντής της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, Εμμανουήλ Ροηλίδης, από τα τρία παιδιά νοσηλεύεται σε βαριά αλλά σταθερή κατάσταση το 15 μηνών κοριτσάκι από το Δροσερό Ξάνθης, το οποίο έχει υποκείμενο νόσημα που δημιουργεί πνευμονία. Με ήπια συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης του αναπνευστικού, νοσηλεύεται ένα βρέφος τριών μηνών το οποίο αναμένεται να πάρει αύριο εξιτήριο ενώ το τρίτο βρέφος ηλικίας εννέα μηνών έχει σύνδρομο γαστρεντερίτιδας και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες ακόμη ημέρες.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για κορονοϊό: Δέκα φορές πιο θανατηφόρος από τη γρίπη τύπου Α

Ο νέος κορωνοϊός είναι δέκα φορές πιο θανατηφόρος από τον ιό της γρίπης τύπου Α (Η1Ν1), ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Μαρτίου 2009 στο Μεξικό, δήλωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Παράλληλα, ζήτησε μια «αργή» άρση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων.

«Τα δεδομένα από αρκετές χώρες μας δίνουν μια σαφέστερη εικόνα αυτού του ιού, πώς συμπεριφέρεται, πώς να τον σταματήσουμε. Γνωρίζουμε ότι η Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα και γνωρίζουμε ότι είναι θανατηφόρος: Δέκα φορές περισσότερο από τον ιό που είναι υπεύθυνος για την πανδημία της γρίπης του 2009», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, στην ψηφιακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments