Ελλάδα

Ανάψτε κερί on line, λόγω κορωνοϊού, και προσευχειθείτε – Το νέο site που “τα σπάει”

Ανάψτε κερί on line, λόγω κορωνοϊού, και προσευχειθείτε – Το νέο site που “τα σπάει”
Υπάρχει σάιτ που κάποιος μπορεί να ανάψει ένα κερί on line αντί να πάει στην εκκλησία λόγω κορωνοϊού.

Η Ελλάδα είναι μέσα στις χώρες που πήραν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ένα από τα ζητήματα για το οποίο έγινε αρκετή συζήτηση ήταν αν έπρεπε να μείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες. Τελικά οι ναοί έμειναν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και φυσικά απαγορεύεται να τελεστεί κάποιο μυστήριο παρουσία κόσμου. Ωστόσο αρκετός κόσμος φοβάται την εξάπλωση του κορωνοϊού και δεν πηγαίνει στην εκκλησία.

Αυτό το κενό θέλησαν να καλύψουν κάποιοι που αποφάσισαν να ανοίξουν ένα σάιτ που μπορεί κάποιος να ανάψει ένα κερί ηλεκτρονικά.  “Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε μπορεί να #menoumespiti , όμως συνεχίζουμε να προσευχόμαστε και να ανάβουμε το κεράκι μας, όπου κι αν βρισκόμαστε” λέει το  keraki.gr, που δίνει στους πιστούς και επιλογές: “Κρυφή ευχή”, “Υγεία και Ευτυχία”, “Η Παναγία μαζί μας”, “Υπομονή και Πίστη” και άλλες διάφορες ευχές που συνοδεύουν το κερί της επιλογής του πιστού.

“Τα κεράκια σας θα ανάψουν και θα παραμείνουν αναμμένα ανάλογα με τον τύπο του κεριού” αναφέρει σημειώνοντας ότι είναι μια “κοινωνική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία με αξίες την υποστήριξη και την αλληλεγγύη. Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει όλους όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν έναν ιερό ναό. Σε στιγμές όπου η προσωπική παρουσία σε έναν ιερό ναό είναι δύσκολη το keraki.gr γίνεται το μέσο και δίνει τη δυνατότητα να ανάψουμε ένα κεράκι, έστω και ψηφιακό. Το κεράκι που ανάβει, αντιπροσωπεύει την ευχή, τη θέληση και την καλή πράξη. Το keraki.gr σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει ούτε να αντιπροσωπεύσει τους ιερούς ναούς”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments