Πολιτική

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Δεν υπάρχει επιλογή sms επίσκεψης σε συγγενή το Πάσχα

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Δεν υπάρχει επιλογή sms επίσκεψης σε συγγενή το Πάσχα
Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η επιλογή να στείλουμε sms για να πάει κάποιος επίσκεψη σε συγγενικό του πρόσωπο το Πάσχα.

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Έχοντας μπει στη Μεγάλη Εβδομάδα η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της για να μη ξεφύγουν τα πράγματα όσο πλησιάζουμε στην ημέρα του Πάσχα. Εδώ και καιρό έχει ξεκαθαριστεί ότι φέτος δεν θα γιορτάσουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια. Οι σούβλες θα μείνουν στην αποθήκη και το αρνί φέτος θα μπει στο φούρνο. Ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η επιλογή να φύγει κάποιος από το σπίτι του για να πάει σε συγγενικό του πρόσωπο.

“Δεν έχει αυτή τη στιγμή και δεν θα υπάρξει ούτε στο μέλλον πεδίο στο έντυπο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων, που να προβλέπει επίσκεψη στον φίλο, στον γείτονα ή στον συγγενή. Ακολουθούμε μία από τις έξι επιλογές που υπάρχουν στο έντυπο όταν χρειάζεται να μετακινηθούμε, όπως για παράδειγμα στο φαρμακείο ή το σούπερ μάρκετ. Επομένως, μένουμε στο σπίτι αυτές τις ημέρες. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε με τόσο κόπο τις προηγούμενες εβδομάδες για να μπορέσουμε προς το τέλος του Απρίλη να είμαστε σε θέση να δούμε ένα σχέδιο, που θα ξεδιπλωθεί, μιας σταδιακής, μακρόσυρτης επανόδου στην κανονικότητα.

Οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν ανταποκριθεί στα μέτρα. Αυτό πιστεύουμε ότι θα κάνουν και τώρα, έτσι ώστε να μην πετάξουμε ό,τι κερδίσαμε με τόσο κόπο. Άρα, μένουμε στο σπίτι μας και θα έχουμε όλο τον χρόνο να γιορτάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ευθύνη να κυβερνά κανείς είναι πολύ σημαντική και πρέπει να παίρνει σωστές αποφάσεις ιδίως όταν πρόκειται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό που κρατάμε είναι την πρωτοβουλία να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εφαρμοστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα περιοριστικά μέτρα. Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες, θα προμηθευτούμε αυτό που θέλουμε πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια από τη γειτονιά μας χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας ή αυτούς που μας εξυπηρετούν αυτές τις ημέρες”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του αναφέρθηκε στη μεταφορά του Αγίου φωτός. “Για το Άγιο Φως είμαστε σε συμφωνία με την Εκκλησία για το τι πρόκειται να γίνει. Είμαστε σε συνεννόηση. Έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεργασίες του Υπουργείο Εξωτερικών με το Ισραήλ, υπάρχει συνεννόηση με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, επομένως δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα. Δεν είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος. Βασιζόμαστε στην πειθώ.

Ο πολίτης καταλαβαίνει πως ζούμε κάτι πρωτοφανές, μία κατάσταση που δεν έχουμε ξαναζήσει. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι είμαστε σε ένα διαφορετικό πλαίσιο σήμερα. Δεν θα κάνουμε φέτος αυτά που κάναμε κάθε χρόνο. Δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας, δυστυχώς. Δεν δοκιμάζεται, όμως, η πίστη μας. Δοκιμάζεται η ατομική μας υπευθυνότητα και η συλλογική μας ωριμότητα. Η στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν υπεύθυνη, σοβαρή, ξεκάθαρη και επομένως όλοι γνωρίζουν ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Είναι ξεκάθαρο ότι μεμονωμένα περιστατικά τα αποδοκιμάζουμε. Οι εκκλησίες μας θα είναι κλειστές. Δεν πάμε στο χωριό μας, δεν ψήνουμε στις αυλές μας, δεν πάμε στις εκκλησιές μας”.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments