Ελλάδα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία
Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ένα από τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ήταν το κλείσιμο των σχολείων. Οι μαθητές παραμένουν σπίτι τους, αλλά εξακολουθούν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση σχεδιάζει την σταδιακή άρση των μέτρων προκειμένου να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Ένα από τα ζητήματα είναι πότε θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα” η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 11η Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί αυτό δεν έχει “κλειδώσει” ακόμα καθώς όλα θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. Το ίδιο ισχύει γενικότερα για την άρση των μέτρων.

Περικοπή της ύλης

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα οι τελικές υπογραφές θα μπουν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ειδικά για την Γ Λυκείου πάντως η εξεταστέα ύλη έχει ήδη περικοπεί και το μόνο που θα μπορούν να κάνουν θα είναι επαναλήψεις. Τα σενάρια πάντως αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει η Γ Λυκείου με τους μισούς μαθητές σε κάθε τάξη και ίσως πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν ανά περιοχή και σταδιακά. Πάντως, πολλοί είναι οι ειδικοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που επιμένουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν φέτος και να γίνει αναπλήρωση της ύλης που χάθηκε το φθινόπωρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments