Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 15 νέα κρούσματα σήμερα – 2.207 συνολικά – 105 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 15 νέα κρούσματα σήμερα – 2.207 συνολικά – 105 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας είναι 15, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 105. Συνολικά έχουν προσβληθεί από τον ιό 2.207 πολίτες.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα κρούσματα και οι νεκροί συνεχίζουν να αυξάνονται στη χώρα μας, γεγονός που δείχνει ότι ο ιός παραμένει  ακόμη ακάθεκτος. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 15 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.207. Στο infographic που ακολουθεί απεικονίζονται τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, δηλαδή οι  επιβεβαιωμένοι θάνατοι έφτασαν τους 105, τα νέα κρούσματα της ημέρας τα 15, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 2.207.

Από τους νεκρούς, οι 29 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη 69 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, με το 83% να έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Παράλληλα, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στους 105 έφτασαν οι νεκροί από τον θανατηφόρο ιό στην Ελλάδα

Αυξάνονται οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα  που γνωστοποιήθηκε ο θάνατός του ήταν αυτό της 57χρονης γυναίκας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο νοσηλευόταν. Έτσι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που έχουν ηττηθεί από τον ιό στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 103. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα φέρεται να έπασχε από υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα σακχαρώδη διαβήτη.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνισης τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Πάσχα, είπε πως αυτές οι ημέρες έχουν έναν θρησκευτικό χαρακτήρα. «Όταν πριν από 30 χρόνια σαν φοιτητής είχα επισκεφτεί το Άγιο Όρος για να δώ μια ακραία μορφή ζωής, μου είχαν μείνει τα λόγια ενός μοναχού “Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάς στο μπαλκόνι ειναι εσωτερικό βίωμα”» σημείωσε.

Δύο νέα μέτρα για το Πάσχα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο άτομα κατά όχημα.

Ανακοίνωσε πως καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

«Διανύουμε την Εβδομάδα των Παθών που δεν θυμίζει τίποτα αυτές που έχουμε ζήσει πιο παλιά. Ευχαριστούμε αυτούς που θα ζήσουν το Πάσχα εναρμονισμένοι με τους νόμους. Ένας στους δέκα δηλώνουν εμμέσως ότι θα ζήσουν το Πάσχα πέρα από τα όρια και είναι έτοιμοι να καταστρέψουν τα πάντα. Λες και δεν θα τους φτάσει ο ιός, λες και δεν μπορούμε να φάμε τη μαγειρίτσα με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί. Να θυμίσω ότι τις ημέρες του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί ως τώρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτών που νοσούν από τον φονικό ιό στο νοσοκομείο της Κοζάνης

Άσχημα τα νέα από το Νοσοκομείο Κοζάνης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αφού ακόμη τρεις νοσηλευτές έχουν βρεθεί να νοσούν από κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο, στην αρχή νόσησε μια νοσηλεύτρια της παθολογικής ενώ στη συνέχεια δυο βοηθοί θαλάμου στην παθολογική. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τρεις νοσηλευτές προέρχονται ένας από την παθολογική και άλλοι δυο από τη χειρουργική. «Συνολικά έχουν ελεγχθεί 75 συνάδελφοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments