Οικονομία

Επιστροφή φόρου 2020 πότε μπαίνει: Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η επιστροφή

Επιστροφή φόρου 2020 πότε μπαίνει: Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η επιστροφή
Επιστροφή φόρου 2020 πότε μπαίνει: Από χθες η διαδικτυακή πύλη του taxisnet για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης βρίσκεται σε λειτουργία με τους φορολογούμενους να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά την αίτηση από το σπίτι.

Επιστροφή φόρου 2020 πότε μπαίνει: Η αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων άνοιξε χθες το απόγευμα στο Taxinet και πλέον οι φορολογούμενοι μένοντας στο σπίτι έχουν το χρόνο να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση. Συνήθως οι πρώτοι που υποβάλουν δήλωση είναι όσοι ξέρουν ότι η Εφορία θα τους επιστρέψει φόρο. Όσο πιο νωρίς υποβάλουν τη δήλωση τόσο πιο γρήγορα θα λάβουν την επιστροφή.

Μάλιστα φέτος δεν απαιτείται η αναγραφή από τους φορολογουμένους του αριθμού IBAN για την επιστροφή φόρου σε κάθε δήλωση, που υποβάλλουν, καθώς η γνωστοποίηση του λογαριασμού πληρωμών (του αριθμού ΙΒΑΝ) στη Φορολογική Διοίκηση διενεργείται μέσω ηλεκτρονικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr στο Taxisnet,και χρησιμοποιείται/συνδέεται από όλες τις φορολογίες.

Την ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά φέτος για να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση του 2020:

  • Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
  • Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.
  • Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.
  • Ο γονέας ή το μέρος συμφώνου που ασκεί τη γονική μέριμνα για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων
  • Ο κηδεμόνας ή ο προσωρινός διαχειριστής ή ο σύνδικος πτώχευσης ή ο μεσεγγυούχος ή ο δικαστικός εκκαθαριστής για περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομιάς ή επιδικίας ή πτώχευσης ή μεσεγγύησης, ή δικαστικός εκκαθάρισης κληρονομιάς, αντίστοιχα.
  • Ο επίτροπος ή ο κηδεμόνας ή ο δικαστικός συμπαραστάτης, στις περιπτώσεις, αντίστοιχα, ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.
  • Οι κληρονόμοι του φορολογουμένου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Στη δήλωση συμπληρώνονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από τον φόρο. Σε κάθε περίπτωση παρακράτησης φόρου ακόμη και στην περίπτωση αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενων εισοδημάτων, συμπληρώνεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς, κατά περίπτωση, φόρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments