Ελλάδα

Πρόστιμα για κορωνοϊό: Τι περιμένει τους παραβάτες

Πρόστιμα για κορωνοϊό: Τι περιμένει τους παραβάτες
Πρόστιμα για κορωνοϊό: Αυτές είναι οι κυρώσεις που περιμένουν όσους παραβιάζουν τα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού.

Πρόστιμα για κορωνοϊό: Η εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα έφερε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Η βασικότερη ήταν το κλείσιμο των καταστημάτων και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Μπορεί η απαγόρευση να έχει γίνει πλέον συνήθεια και ο περισσότερος κόσμος να βγαίνει από το σπίτι μόνο για τα απαραίτητα και με τη σχετική άδεια, αλλά υπάρχουν και αυτοί που δεν πειθαρχούν. Για αυτούς υπάρχει ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει εξασφαλίσει την ειδική άδεια κυκλοφορίας και τον σταματήσουν για έλεγχο θα πρέπει να πληρώσει 150 ευρώ. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η βεβαίωση κυκλοφορίας δεν αρκεί από μόνη της. Ο πολίτης θα πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο για να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων. Διαφορετικά υπάρχει και πάλι πρόστιμο 150 ευρώ.

Κανένα περιθώριο για χαλάρωση

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που έχουν την σχετική άδεια και τα έγγραφα που χρειάζονται, αλλά κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος της εξόδου. Για παράδειγμα αν κάποιος στείλει SMS ότι πάει να αθληθεί δεν μπορεί να φύγει από το κέντρο της Αθήνας και να βρεθεί στο Μενίδι. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι πιο αυστηρά.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία αν κάποιος πιαστεί εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και αφαίρεση της άδειας του οχήματος για 60 ημέρες. Το γεγονός ότι η Ελλάδα τα πάει πολύ καλά δεν πρέπει να είναι αφορμή για υπερβολική χαλάρωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments