Διεθνή

Κορωνοϊός Νότια Ασία: Ξεπέρασαν τους 22.000 τα κρούσματα – Αύξηση ασθενών σε Ινδία και Μαλδίβες

Κορωνοϊός Νότια Ασία: Ξεπέρασαν τους 22.000 τα κρούσματα – Αύξηση ασθενών σε Ινδία και Μαλδίβες
Κορωνοϊός Νότια Ασία: Oι υπεύθυνοι των υπηρεσιών υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε φτωχογειτονιές με αδύναμα συστήματα υγείας.

Κορωνοϊός Νότια Ασία: Ξεπέρασαν τους 22.000 τα κρούσματα του  κορωνοϊού στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Νότιας Ασίας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία, αλλά και στις Μαλδίβες, που έθεσαν σε περιορισμό την πρωτεύουσά τους. Συγκεκριμένα οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας προειδοποίησαν ότι η περιοχή αυτή, στην οποία κατοικεί το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να γίνει η νέα πρώτη γραμμή κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε πυκνοκατοικημένες φτωχογειτονιές (και σε χώρες) με αδύναμα συστήματα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ισπανία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορωνοιό αυξήθηκε στα 188.068 σήμερα, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος των υγειονομικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Φερνάντο Σιμόν, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Πρόκειται για 5.252 νέα περιστατικά μόλυνσης, μεταξύ της χθεσινής και της σημερινής ημέρας, καταγράφοντας αύξηση 2,9%. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση το τελευταίο 24ωρο, καθώς χθες είχαν σημειωθεί 551. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments