Ελλάδα

Κέρκυρα κορωνοϊός: Ο ιός δεν σταμάτησε ούτε τους «μπότηδες»

Κέρκυρα κορωνοϊός: Ο ιός δεν σταμάτησε ούτε τους «μπότηδες»
Κέρκυρα κορωνοϊός: Kατά τη διάρκεια της Πρώτης Ανάστασης, πραγματοποιήθηκε το έθιμο των μπότηδων.

Κέρκυρα κορωνοϊός: Αν και το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό όπως έχουμε πει πολλάκις, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, ωστόσο το έθιμο του σπασίματος των μπότηδων τηρήθηκε και φέτος στην Κέρκυρα, χωρίς ωστόσο τις χιλιάδες κόσμου να συρρέουν.

Kατά τη διάρκεια  λοιπόν της Πρώτης Ανάστασης, σήμερα Μεγάλο Σάββατο αναβίωσε το έθιμο των «μπότηδων» στα καντούνια της Κέρκυρας. Όπως φαίνεται ο ιός δεν σταμάτησε τους “μπότηδες” και στο πλαίσιο που επιβάλλουν τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης οι κάτοικοι της Κέρκυρας πέταξαν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια τους, με το έθιμο να πραγματοποιείται κανονικά. 

Όπως αναφέρει το kerkyrasimera.gr το έθιμο των μπότηδων της Κέρκυρας είναι διάσημο και πραγματοποιείται κάθε πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Σημερα στις 11:00, όπως προβλέπει η παράδοση, οι κερκυραίοι έριξαν τους μπότηδες (πήλινα κανάτια) από τα μπαλκόνια τους και προκάλεσαν σαματά και χειροκροτήματα. Οι μπότηδες είναι πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους.

Δείτε το βίντεο των μπότηδων:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments