Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός: Επαφές με υπουργούς όσο αναρρώνει στο Τσέκερς

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός: Επαφές με υπουργούς όσο αναρρώνει στο Τσέκερς
Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός: Επαφές με υπουργούς του είχε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, όσο αναρρώνει από τον κορωνοϊό.

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός: Επαφές με υπουργούς και κυρίως με μέλη του γραφείου του είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Άγνωστος παραμένει ο χρόνος επιστροφής του στα καθήκοντά του, μετά την περιπέτειά του από τον κορωνοϊό, που τον οδήγησε ακόμη και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο υπουργός Στέγασης της χώρας, Ρόμπερτ Τζένρικ, αναφέρθηκε στον Τζόνσον, που παραμένει στην εξοχική κατοικία των Βρετανών πρωθυπουργών στο Τσέκερς:

«Ξεκουράζεται και αναρρώνει στο Τσέκερς, ακολουθεί τις οδηγίες του γιατρού του. Είχε κάποιες επαφές με υπουργούς, κυρίως, όμως, με τα μέλη του προσωπικού γραφείου του εδώ στη Ντάουνινγκ Στριτ», είπε ο Τζένρικ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί καθημερινά η βρετανική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο φονικός ιός φαίνεται να μην έχει σταματημό, καθώς στη Βρετανία σημειώθηκαν 888 νέοι θάνατοι μέσα σε μία ημέρα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας «357.023 άνθρωποι έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ, ενώ 114.217 έχουν βρεθεί θετικοί». Έτσι ο κορωνοϊός συνεχίζει να θερίσει με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 15.464 συνολικά με την κατάσταση στη χώρα να είναι δραματική.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, έκανε την εκτίμηση ότι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση με τη χώρα να επιβάλει «lockdown» για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες ακόμη. Εκτίμησε επίσης ότι οι θάνατοι στη Βρετανία θα μπορούσαν να φτάσουν τις 40.000 με το πρώτο κύμα της εξάπλωσης. Σημειώνεται, πως οι θάνατοι από τον Covid-19 στη χώρα είναι σαφώς περισσότεροι από όσο ανακοινώνονται για δύο κυρίως λόγoυς : εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταγραφή των νεκρών και της αποτυχίας να αρχών να συμπεριλάβουν τους νεκρούς σε οίκους ευγηρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments