Ελλάδα

Τσιόδρας ανακοίνωση LIVE σήμερα: Νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τσιόδρας ανακοίνωση LIVE σήμερα: Νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Τσιόδρας ανακοίνωση LIVE σήμερα: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τον απολογισμό του τελευταίου 24ωρου.

Τσιόδρας ανακοίνωση LIVE σήμερα: Όπως κάθε ημέρα έτσι και σήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας δίνει το καθιερωμένο ραντεβού με το ελληνικό κοινό στις 6 το απόγευμα ενημερώνοντας τον για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Μαζί με τον καθηγητή θα βρίσκεται και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για τα μέτρα, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή για τον περιορισμό του φονικού ιού στη χώρα.

116 στο σύνολο τα θύματα της πανδημίας στη χώρα

Μεγάλωσε περισσότερο η λίστα με τα θύματα του ιού στην Ελλάδα. Ένας 66χρονος από τις Σέρρες έχασε τη ζωή του και έγινε το 116ο θύμα του κορωνοϊού. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπίας στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα σημειώθηκαν άλλοι δυο θάνατοι.

Ο πρώτος θάνατος ήταν μια η 68χρονη γυναίκα από την Καστοριά που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενο νόσημα. Λίγο αργότερα ακολούθησε άλλος ένας θάνατος. Πρόκειται για έναν 74χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στο οποίο νοσηλευόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 74χρονος δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Σημειώνεται πως ο χθεσινός απολογισμός βρισκόταν στους 113 νεκρούς από την πανδημία, κάτι που σημαίνει πως σήμερα ο αριθμός των θυμάτων μέχρι αυτή την ώρα έχει αυξηθεί κατά τρία άτομα. Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας στις χθεσινές του δηλώσεις δεν έκρυψε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2235, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.

  • Από το συνολικό αριθμό, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα
  • 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών
  • 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες
  • Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω
  • 39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
  • 2 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 110 θανάτους συνολικά στη χώρα.
  • 29 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε και νέο κρούσμα θετικό στον ιό. Πρόκειται για μητέρα στο Κρανίδι. Στο σημείο έσπευσαν πριν τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments