Αθλητισμός

UEFA: Με βαθμολογικά κριτήρια η έξοδος σε Champions και Europa League της επόμενης σεζόν

UEFA: Με βαθμολογικά κριτήρια η έξοδος σε Champions και Europa League της επόμενης σεζόν
UEFA: Με βαθμολογικά κριτήρια θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν οι ομάδες, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η UEFA.

UEFA: H Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) αποφάσισε να δώσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν με βαθμολογικά κριτήρια, ανεξάρτητα από τυχόν διακοπή των πρωταθλημάτων, όπως αποκαλύπτει Άγγλος δημοσιογράφος. Η σημερινή μέρα (23/4) είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για το μέλλον της ποδοσφαιρικής σεζόν στην Ευρώπη, καθώς είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις 55 ομοσπονδίες μέλη της.

Σε αυτή αναμένεται να παρθούν τελικές αποφάσεις για αρκετά ζητήματα.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ των “Times”, Μάρτιν Τζίγκλερ, η πρώτη απόφαση έχει παρθεί και αφορά την πρόκριση στο Champions League και το Europa League της ερχόμενης σεζόν (2020-21). Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αποφάσισε πως για όσα πρωταθλήματα διακοπούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα δοθούν με βάση τη βαθμολογική κατάταξη που είχε διαμορφωθεί ως τώρα. Οπότε φαίνεται πως η σκέψη για πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με βάση την κατάταξη των ομάδων στη βαθμολογία της UEFA -σε περίπτωση που κάποιο πρωτάθλημα διακοπεί- μένει απλά σκέψη.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου των “Times”:

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα όμως με άρθρο της “Repubblica”, το οποίο επικαλείται ρεπορτάζ της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας “veja.abril.com.br” ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρότεινε στην UEFA την ακύρωση όλων των διοργανώσεων και των εγχώριων πρωταθλημάτων μέχρι και τα τέλη του 2021.  Η τηλεδιάσκεψη των δύο πλευρών χθες διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, με τα μέλη του ΠΟΥ να εκφράζουν την ανησυχία τους για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων από τον κορονοϊό.  Ο Οργανισμός υποστηρίζει πως θα ήταν καλύτερο να μπει “λουκέτο” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, από την στιγμή που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα υλοποιηθεί, αφού οι οικονομικές επιπτώσεις της θα ήταν τεράστιες .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments