Ελλάδα

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα.

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Όπως κάθε απόγευμα στις 6 έτσι και σήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τα νέα κρούσματα του φονικού ιού στη χώρα. Μαζί του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα ενημερώσει το κοινό για τα σχέδια που εξετάζει η κυβέρνηση για τη σταδιακή α΄ρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Χθες ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τον απολογισμό τονίζοντας πως δεν υπήρχαν νέα θύματα στη λίστα. Ωστόσο σήμερα μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία έχει διαφοροποιηθεί. Η σημερινή μέρα σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες μέσα σε αυτή την πανδημία για τη χώρα μας, αφού μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Το 125ο θύμα είναι ένας 63χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Θριάσιο. Νωρίτερα, άλλος ένας θάνατος από τον ιό καταγράφηκε στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν άνδρα 90 χρονών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Σωτηρία. Ακόμα πιο νωρίς σήμερα είχαν ανακοινωθεί ακόμα δύο θάνατοι.

 Πρόκειται για έναν ασθενή 88 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ, υπερλιπιδαιμία)  που εξέπνευσε στις 4 τα ξημερώματα και έναν 76χρονο επίσης με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στον Ερυθρό. Μαζι με εκείνον ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από τον κορωνοϊό. Τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 7, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.408. Επίσης από τα συνολικά κρούσματα, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 56.944 δείγματα.

Κρανίδι: Αρνητικά και τα 177 δείγματα

Αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα που είχαν ληφθεί από την περιοχή του Κρανιδίου ώστε να εξεταστούν για κορωνοϊό. Πρόκειται για επαφές των 150 ατόμων που νοσούν. Υπενθυμίζεται, πως το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ωστόσο, χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε. Όπως είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο. «Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» κατέληξε.

 

Μαλακάσα: Θετικό κρούσμα στη δομή – Ιχνηλάτιση και στο Καπανδρίτι

Έπειτα από κρούσμα κορωνοιού που βρέθηκε σε δομή όπου διαμένουν πρόσφυγες στην Μαλακάσα, σε καραντίνα τέθηκαν κρατικές υπηρεσίες σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι. Συγκεκριμένα θετικός στη νόσο βρέθηκε ένας Αφγανός πρόσφυγας στην δομή της Μαλακάσας, ενώ ο μετανάστης μαζί την γυναίκα και το παιδί του σύμφωνα με το ethnos.gr είχαν προσέλθει στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, το Μεγάλο Σάββατο, προκειμένου να καταγγείλουν κακοποίηση του παιδιού τους στη δομή φιλοξενίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments