Ελλάδα

Χαρδαλιάς LIVE ανακοίνωση σήμερα για τα νέα κρούσματα

Χαρδαλιάς LIVE ανακοίνωση σήμερα για τα νέα κρούσματα
Χαρδαλιάς LIVE ανακοίνωση σήμερα για τα νέα κρούσματα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοινώνει τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που η κυβέρνηση παίρνει προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία στη χώρα.

Χαρδαλιάς LIVE ανακοίνωση σήμερα για τα νέα κρούσματα: Σε λίγα λεπτά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία πολύ περισσότερο για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού. Μαζί του όπως πάντα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος με τη σειρά του θα ανακοινώσει τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα.

Στις χθεσινές ανακοινώσεις, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως οι Έλληνες πολίτες τα έχουν πάει εξαιρετικά όλο αυτό το διάστημα έχοντας σεβαστεί στο ακέραιο τα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο ανέφερε πως ακόμη δεν τελείωσε τίποτα και πως θα πρέπει άπαντες να διατηρήσουν τη στάση ζωής του τελευταίου μήνα, καθώς ο εφησυχασμός ενδέχεται να γκρεμίσει όλα τα προηγούμενα θετικά αποτελέσματα.

Παράταση στα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 4 Μαΐου

Την παράταση για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, της ισχύος των περιοριστικών μέτρων που θα έληγαν αυτή τη Δευτέρα 27 Απριλίου, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης.

«Μένουμε σπίτι», με κλειστά μαγαζιά και απαγόρευση κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου όταν τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου» είπε συγκεκριμένα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την 4η μέρα του Μαΐου, σχεδόν δυο μήνες απ’ όταν πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν θα ανοίξει καμία επιχείρηση.

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία και θα το μάθουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα 27 Απριλίου, όταν με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

 

Ο κ. Πέτσας επιπλέον τόνισε ότι η μετάβαση θα είναι σταδιακή και θα γίνει με σχέδιο και συγκροτημένα. «Συνεχίζουμε να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας, αποφεύγουμε επαφές και τηρούμε αποστάσεις, τηρούμε τα μέτρα συλλογικής προστασίας που θα μας δείξουν οι ειδικοί» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εικοσιέξι κρούσματα στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες, μετά την επιβεβαίωση 26 κρουσμάτων κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι. Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς.

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μόσιο, διευθυντή της Παθολογικής της Κλινικής Ταξιάρχαι ο οποίος μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο, έγιναν όλες οι εξετάσεις και τον πλήρη έλεγχο έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς μετέβη εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είπε ακόμα ότι και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έχουν ενημερωθεί έτσι ώστε να πάρουν μέτρα.

Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής Αλέξανδρος Κοκκινάκης, μιλώντας επίσης στο Live News επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του newsit.gr ότι δηλαδή ασθενής που είχε μεταβεί στην κλινική για αιμοκάθαρση ήταν εμπύρετος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου του έγινε τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments