Ελλάδα

27 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 2.490 συνολικά – 130 νεκροί [infographic]

27 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 2.490 συνολικά – 130 νεκροί [infographic]
27 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: 5 νέοι θάνατοι σήμερα από τον κορωνοϊό - Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 27 - 2.490 πολίτες έχουν προσβληθεί συνολικά από τον ιό.

27 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Για ακόμη μια μέρα οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω infographic, τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 27, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.490, σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Οι θάνατοι ανέρχονται πλέον στους 130, καθώς σήμερα πέθαναν άλλοι 5 συμπολίτες μας.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.490. Από αυτά, 580 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.160 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 48 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στους 130 οι νεκροί στη χώρα μας

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα μας. Σήμερα το μεσημέρι, κατέληξε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, μια 81χρονη ασθενής από κορωνοϊό. Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και πρόκειται για τον 129ο νεκρό στη χώρα μας από τη νόσο COVID-19. Υπενθυμίζεται ότι στις 6:30 σήμερα το πρωί μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ κατέληξε. Στην ενημέρωση του ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για ακόμη ένα νεκρό και έτσι η λίστα έφτασε τους 130 νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Στη χθεσινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε αναφέρει πως δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από τον κορωνοϊό.  Ωστόσο, μετά την ενημέρωση αυτή, τα θύματα του φονικού ιού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 7. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.408. Επίσης από τα συνολικά κρούσματα, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 56.944 δείγματα.

«Υγειονομική βόμβα η κλινική Ταξιάρχαι» λέει η ΠΟΕΔΗΝ

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτηρίζει την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι η ΠΟΕΔΗΝ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις όπου από τα 226 άτομα – ασθενείς και προσωπικό- οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό ενώ έχουν καταγραφεί και τρεις θάνατοι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο η συγκεκριμένη κλινική είναι χειρουργική και έχει δυο μονάδες τεχνητού νεφρού ενώ η παθολογική κλινική εκεί λειτουργεί ως μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει: «Κανένας έλεγχος δεν γίνεται εάν τηρούνται οι κτιριακές προδιαγραφές ασφαλείας και εάν τηρούνται τα μέτρα αποφυγής κρουσμάτων κωρονοϊού. Μιλήσαμε με ασθενείς και εργαζόμενους. Τα μέτρα ατομικής προστασίας ανεπαρκέστατα. Οι εργαζόμενοι δεν μιλούν δημόσια γιατί είναι τρομοκρατημένοι.Τη διεύθυνση περισσότερο από τα μέτρα προστασίας την απασχολεί η μη χρήση κινητών από τους εργαζόμενους για να αποδίδουν καλύτερα όπως λένε. mixalis-giannakos

Η κλινική αυτή απορούμε πως δουλεύει χωρίς να πληρεί τις κτιριακές προδιαγραφές και δεν της έχει αφαιρεθεί η άδεια ειδικά τώρα με την πανδημία. Δεν έχει καθόλου προαύλιο χώρο πάρα μόνο ένα πάρκιν. Κατευθείαν από το δρόμο εισέρχονται όλοι στη κλινική και με το ένα ασανσέρ εξυπηρετούνται ασθενείς για αιμμοκάθαρση, ηλικιωμένοι, συνοδοί και προσωπικό», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Τσιόδρας από κλινική Ταξιάρχαι: «Από τους 226 οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό ανάμεσά τους και οι 3 νεκροί»

Μετά από όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στην κλινική «Ταξιάρχαι» για να επιθεωρήσει ο ίδιος την κατάσταση. Ο καθηγητής έφτασε στο σημείο εμφανώς εκνευρισμένος και αρχικά δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες καθώς ήθελε να έχει ξεκάθαρη εικόνα. Ωστόσο μίλησε στους δημοσιογράφους κατά την αποχώρηση του.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αποκάλυψε ότι  από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους. Είπε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό.

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις παρά τους νεκρούς και τα κρούσματα κορωνοϊού

Παρά την εισαγγελική παρέμβαση, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι όσο και για εκείνη στη Γλυφάδα, παρά το συναγερμό που προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού, η κλινική «Ταξιάρχαι» άνοιξε κανονικά σήμερα το πρωί και κάνει αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο. Είναι απορίας άξιο πως η συγκεκριμένη κλινική στο Περιστέρι λειτουργεί, έστω και για να γίνονται αιμοκαθάρσεις μόνο στον πρώτο όροφο και όχι στο ισόγειο, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα, την ώρα που η άλλη κλινική, η Κασταλία, είναι κλειστή σήμερα.

Νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις βρέθηκαν εκεί και αφού θερμομετρήθηκαν, πέρασαν στο εσωτερικό για να ανέβουν στον πρώτο όροφο, όπου είναι η μονάδα που λειτουργεί. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 που βρισκόταν στο σημείο από νωρίς το πρωί, πριν από τις 7:00 δεν γινόταν θερμομέτρηση στο ισόγειο και τουλάχιστον δέκα ηλικιωμένοι πέρασαν χωρίς έλεγχο ούτε και κανείς τον σταμάτησε για να μπει μέσα. Αργότερα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο δήμος Περιστερίου βρέθηκε στο σημείο έξω από την κλινική και έκανε απολύμανση.

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως ο ασθενής «μηδέν» στην κλινική «Ταξιάρχαι», ο πρώτος που νόησε από κορωνοϊό, είχε επί μέρες πυρετό και κακή κλινική εικόνα, αλλά κανείς δεν το αντιλήφθηκε. Σημειώνεται, πως ο άνθρωπος αυτός ήταν νεφροπαθής και πήγαινε τακτικά στην κλινική για αιμοκαθάρσεις. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως γράφει το iatropedia.gr, ο ασθενής βρέθηκε πολλές φορές στην κλινική για αιμοκάθαρση, έχοντας συμπτώματα της νόσου και κακή κλινική εικόνα, όμως, κανένας από το υγειονομικό προσωπικό δεν το αντιλήφθηκε.

Ο ασθενής επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο, έχοντας υψηλό πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό. Παρά το γεγονός ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία των ασθενών και τη αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, προβλέπει στενό έλεγχο της υγείας των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, τακτική θερμομέτρησή τους, αλλά και διαρκή επιφυλακή του προσωπικού για τυχόν συμπτώματα, ο ασθενής διέφυγε της ιατρικής επιτήρησης, άγνωστο για ποιο λόγο.peristeri-kliniki-2

Έτσι, δεν απομονώθηκε από την Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή την πρώτη μέρα που βρέθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, έχοντας συμπτώματα της νόσου.Το Μεγάλο Σάββατο, όπου πλέον ο ασθενής ήταν φοβερά καταβεβλημένος, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία θώρακος, όπου εκεί αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε υποστεί στους πνεύμονές του από τη νόσο COVID-19.

Τελικά διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε απομόνωση. Από τους συνασθενείς του τρεις έχουν διακομιστεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν» και ακόμη δύο στο νοσοκομείο αναφοράς ΝΙΜΙΤΣ, στο οποίο λειτουργεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για ασθενείς με κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments