Ελλάδα

Κλινική “Ταξιάρχαι” Περιστέρι: Τους φακέλους των ασθενών ζήτησε η Εισαγγελία

Κλινική “Ταξιάρχαι” Περιστέρι: Τους φακέλους των ασθενών ζήτησε η Εισαγγελία
Κλινική "Ταξιάρχαι" Περιστέρι: Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Κλινική “Ταξιάρχαι” Περιστέρι: Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία ξεκίνησε χθες κατεπείγουσα έρευνα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε ασθενείς και εργαζόμενους. Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας, Βαγγέλη Ιωαννίδη, η κλινική «Ταξιάρχαι» καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα, Νίκο Αντωναράκο, που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί, ότι το άρθρο στην παράγραφο 3 του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση ασθενειών, προβλέπονται τα εξής: «Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη». Παράλληλα ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.

Στην κλινική μετέβη σήμερα κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει ή όχι αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της κλινικής.

Σωτήρης Τσίοδρας: «Από τους 226 οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό ανάμεσά τους και οι 3 νεκροί»

Στην κλινική για να επιθεωρήσει ο ίδιος την κατάσταση βρέθηκε νωρίτερα σήμερα και ο Σωτήρης τσιόδρας. Ο καθηγητής έφτασε στο σημείο εμφανώς εκνευρισμένος και αρχικά δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες καθώς ήθελε να έχει ξεκάθαρη εικόνα. Ωστόσο, μίλησε στους δημοσιογράφους κατά την αποχώρηση του.

Ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε ότι από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Πιο αναλυτικά, μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους. Είπε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments