Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα μας. Σήμερα το μεσημέρι, κατέληξε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, μια 81χρονη ασθενής από κορωνοϊό. Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και πρόκειται για τον 129ο νεκρό στη χώρα μας από τη νόσο COVID-19.
Υπενθυμίζεται ότι στις 6:30 σήμερα το πρωί μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Στη χθεσινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε αναφέρει πως δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, μετά την ενημέρωση αυτή, τα θύματα του φονικού ιού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 7. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.408. Επίσης από τα συνολικά κρούσματα, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 56.944 δείγματα.
«Υγειονομική βόμβα η κλινική Ταξιάρχαι» λέει η ΠΟΕΔΗΝ
«Υγειονομική βόμβα» χαρακτηρίζει την κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι η ΠΟΕΔΗΝ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις όπου από τα 226 άτομα – ασθενείς και προσωπικό- οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό ενώ έχουν καταγραφεί και τρεις θάνατοι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο η συγκεκριμένη κλινική είναι χειρουργική και έχει δυο μονάδες τεχνητού νεφρού ενώ η παθολογική κλινική εκεί λειτουργεί ως μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων.
Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει: «Κανένας έλεγχος δεν γίνεται εάν τηρούνται οι κτιριακές προδιαγραφές ασφαλείας και εάν τηρούνται τα μέτρα αποφυγής κρουσμάτων κωρονοϊού. Μιλήσαμε με ασθενείς και εργαζόμενους. Τα μέτρα ατομικής προστασίας ανεπαρκέστατα. Οι εργαζόμενοι δεν μιλούν δημόσια γιατί είναι τρομοκρατημένοι.Τη διεύθυνση περισσότερο από τα μέτρα προστασίας την απασχολεί η μη χρήση κινητών από τους εργαζόμενους για να αποδίδουν καλύτερα όπως λένε.
Η κλινική αυτή απορούμε πως δουλεύει χωρίς να πληρεί τις κτιριακές προδιαγραφές και δεν της έχει αφαιρεθεί η άδεια ειδικά τώρα με την πανδημία. Δεν έχει καθόλου προαύλιο χώρο πάρα μόνο ένα πάρκιν. Κατευθείαν από το δρόμο εισέρχονται όλοι στη κλινική και με το ένα ασανσέρ εξυπηρετούνται ασθενείς για αιμμοκάθαρση, ηλικιωμένοι, συνοδοί και προσωπικό», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.