Ελλάδα

Ανακοίνωση Τσιόδρα σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ανακοίνωση Τσιόδρα σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνει τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας καθώς επίσης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επέλαση του φονικού ιού στον κόσμο και την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, πως χτες ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα:

Με γραπτή ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 11 νοσούντες, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.517. Την ίδια ώρα οι θάνατοι είναι 136, καθώς πέθαναν 6 συμπολίτες μας.  Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής στις 22:20 άνδρας 80 ετών κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος άνδρας ήταν θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Είχε υποκείμενο νόσημα αρχόμενη άνοια.

Το 136ο θύμα του κορωνοϊού είναι μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα που ήταν θετική στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξες στις 01:15.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Λίγα 24ωρα αρκούν για να γίνει το κακό

Μετά από κάτι παραπάνω από ένα μήνα η χώρα είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κανονικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο στον Ελληνικό λαό και όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει χαλάρωση των μέτρων από τις 4 Μαΐου. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα είναι όπως πριν από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται ακόμα προσοχή καθώς η υπερβολική χαλάρωση μπορεί να φέρει νέα έξαρση του κορωνοϊού.

Αυτό τονίζει με ανακοίνωση του και ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών τονίζοντας ότι: «αρκούν λίγα μόνο 24ωρα για να αυξήσουν δραματικά την επιδημική καμπύλη και τη θνησιμότητα» και υπογραμμίζει πως «η ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης που πήρε εγκαίρως μέτρα έσωσε εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές και ανέδειξε τη χώρα μας παγκοσμίως για την άριστη διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης».

Ο ΙΣΑ επικαλείται «το μοντέλο διαχείρισης του υγειονομικού κινδύνου από την επιδημία που έχει αναπτύξει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με Ινστιτούτα Προηγμένων Σπουδών στην Ιταλία και δείχνει ότι η εφαρμογή των μέτρων ήταν εντελώς απαραίτητη, γιατί καθυστέρηση εφαρμογής αυτών κατά μια, δύο ή εφτά ημέρες, θα συντελούσε σε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κατά 20%, 42% και 237% αντίστοιχα, ενώ ακόμα πιο δραματική θα ήταν η εικόνα στο φόρτο των ΜΕΘ, η οποία με καθυστέρηση μιας εβδομάδας θα οδηγούσε σε αύξηση των ασθενών σε ΜΕΘ κατά 400%».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο