Πολιτική

Αυτό είναι το αναλυτικό σχέδιο για την σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων

Άρση περιοριστικών μέτρων: Λεπτομέρειες για τον οδικό χάρτη της σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα έδωσαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς, η παράταση της ειδικής άδειας σκοπού και η προσέλευση στη δουλειά για δημοσίους υπαλλήλους σε τρεις φάσεις.

Άρση περιοριστικών μέτρων: Διευκρινίσεις σχετικά με την σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα έδωσαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, έδωσαν αναλυτικές οδηγίες για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Μεταξύ αυτών ανακοίνωσαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, έκαναν συστάσεις για μετακινήσεις με τα ΙΧ, ξεκαθάρισαν πως θα γίνει το άνοιγμα στα κομμωτήρια και στα εστιατόρια και έκαναν έκκληση στους ηλικιωμένους να μείνουν σπίτι. Παράλληλα, σημείωσαν πως παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού και γνωστοποίησαν πως σε τρεις φάσεις θα γίνεται πλέον η προσέλευση στη δουλειά για δημοσίους υπαλλήλους. Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν μέχρι νεοτέρας κλειστά, ωστόσο ανοίγουν οι αθλητικοί χώροι.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσαν οι υφυπουργοί εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο