Ελλάδα

10 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – συνολικά 2.576 – νεκροί 139 [infographic]

10 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – συνολικά 2.576 –  νεκροί 139  [infographic]
10 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 10, ενώ συνολικά 2.576 συμπολίτες μας έχουν προσβληθεί από τον ιό και 139 έχουν καταλήξει μέχρι και αυτή τη στιγμή.

10 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Ο ιός δείχνει να είναι ακόμη “εδώ”, ενδεικτικό της κατάστασης αυτής είναι ότι εξακολουθούν να σημειώνονται μέχρι και σήμερα νέα κρούσματα καθώς και θάνατοι ασθενών εξαιτίας του κορωνοιού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να μας ενημερώνουν σχετικά με την πορεία του ιού στην Ελλάδα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, είναι 10 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε 2.576, ενώ οι νεκροί ανήλθαν στους 139, καθώς σημειώθηκε άλλος ένας θάνατος νωρίτερα. Όπως θα δείτε τα παραπάνω στοιχεία φαίνονται και στο infographic που ακολουθεί.

Παράλληλα σημειώθηκαν και τα εξής στοιχεία στη σημερινή ενημέρωση:

  • 41 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ, με τη διάμεση ηλικία τους να υπολογίζεται στα 67 έτη
  • 71 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 72.130 κλινικά δείγματα

Για τη χρήση της μάσκας

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας και τη χρήση μάσκας,  ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως οι συνθήκες είναι άλλες από την αρχή γι’ αυτό και συστήνεται τώρα, η χρήση της, ως συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να αποφύγουμε μετάδοση του ιού «Δεν συστήνονται οι μάσκες με βαλβίδα που χρησιμοποιούν οι υγειονομικοί. Μιλάμε για μια απλή πάνινη ακόμα και χάρτινη μάσκα. Υπάρχει κίνδυνος από τη λάθος χρήση της. Επιπλέον, η χρήση της δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες όπως η διατήρηση της φυσικής απόστασης», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Στους 139 οι θάνατοι από τον φονικό ιό στην Ελλάδα

Άλλος ένας θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στη χώρα μας. Ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών έφυγε από τη ζωή και ανέβασε το συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 139. Το πρόσφατο θύμα του ιού νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως ΧΑΠ, άνοια και κίρρωση του ήπατος.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία. Συνέντευξη Τύπου θα δώσει σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην οποία θα αναλύσει όσα θα ισχύσουν το επόμενο χρονικό διάστημα στο σύστημα Υγείας της χώρας. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναμένεται να εξαγγείλει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου πρόκειται να λειτουργήσουν στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία όλα τα χειρουργεία στο 50% της δυναμικότητάς τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως η προστατευτική μάσκα θα εισβάλλει στην καθημερινότητά μας, όσο ο ιός επιμένει:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments