Ελλάδα

Πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία: Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών

Πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία: Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών
Πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία: Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος ανέλαβε τόνισε πως παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά και η επαναλειτουργία τους θα επανακαθοριστεί σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εξέλιξη.

Πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία: Την νέα κανονικότητα ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθως το επιτελείο της κυβέρνησης ανά τομέα. Ο πρωθυπουργός μέσω του διαγγέλματος τόνισε πως οι Έλληνες πολίτες από τις 4 Μαΐου επιστρέφουν σταδιακά στη κανονική τους ζωή βάζοντας μπροστά την ατομική τους ευθύνη για το κοινό καλό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα σχολεία τονίζοντας πως σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας θα ανακοινώσουν τις αναλυτικές οδηγίες για την σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Η αρχή θα γίνει με την Γ’ Λυκείου, η οποία θα μπει πρώτη στις αίθουσες, ενώ άγνωστο παραμένει αν τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί θα ολοκληρώσουν τη χρονιά.

Το βάρος των ανακοινώσεων επί του θέματος αυτού επωμίστηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος. Έτσι λοιπόν είπε: «Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστοί και η επαναλειτουργία τους θα επανακαθοριστεί σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εξέλιξη.

Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως είναι τα αθλητικά γήπεδα ανοίγουν και μπορούν να υποδεχτούν τους αθλούμενους με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων» και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Αντίθετα δεν θα λειτουργήσουν τα κλειστά γυμναστήρια. Κλειστές επίσης θα παραμείνουν και οι παιδικές χαρές, το άνοιγμα των οποίων θα εξαρτηθεί από το άνοιγμα των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments