Ελλάδα

Εργατική Πρωτομαγιά: Στον δρόμο ΚΚΕ και ΠΑΜΕ – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Εργατική Πρωτομαγιά: Στον δρόμο ΚΚΕ και ΠΑΜΕ – Σε επιφυλακή οι Αρχές
Εργατική Πρωτομαγιά: ΚΚΕ και ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τις διαδηλώσεις τους με τον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα να αναφέρει πως θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Εργατική Πρωτομαγιά: Με «μοντέλο Ισραήλ» προγραμματίζονται οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις των συνδικάτων παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση μετέθεσε τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς στις 9 Μαΐου. Μάλιστα το ΚΚΕ σήκωσε το γάντι στις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και χαρακτήρισε «προσχηματική» τη μετάθεση κατά περίπου μία εβδομάδα μετά την αρχική άρση των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαΐου καθώς «η πανδημία του κορονoϊού δεν θα έχει εξαλειφθεί μέσα σε λίγες μέρες».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δημήτρης Κουτσούμπας άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι επιδιώκει την απαγόρευση των συμβολικών κινητοποιήσεων της 1ης Μάη, χαρακτηρίζοντάς το ανεπίτρεπτο.Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι στο κάλεσμα του Στέλιου Πέτσα και της κυβέρνησης προς τα σωματεία των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, «να αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς. Όπως το Πάσχα, έτσι και η Πρωτομαγιά», ο Περισσός για του γραμματέα του ΚΚΕ απηύθυνε το δικό του κάλεσμα στα κόμματα και τα σωματεία των εργαζομένων και τα κάλεσε να αντιταχθούν στην «απαγόρευση».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθαρίζοντας ότι οι προγραμματισμένες συμβολικές κινητοποιήσεις στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας καθώς και στις άλλες πόλεις της χώρας θα γίνουν κανονικά από τους εργαζόμενους επικαλέστηκε το παράδειγμα των διαδηλώσεων που γίνονται αυτό το διάστημα στο Ισραήλ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εδώ ο Νετανιάχου στο Ισραήλ, ένας αντιδραστικός πρωθυπουργός, άφησε και γίνονται διαδηλώσεις με απόσταση δύο και πλέον μέτρων ο καθένας, με τις πικέτες τους, τις σημαιούλες τους, τα μπαλόνια τους και διεκδικούν και θα απαγορευτεί εδώ αυτό το πράγμα; Έλεος! Που θα πάμε; Αυτό δεν επιτρέπεται, είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει να συνταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με αυτή τη λογική, με αυτή την άποψη».

Το ΚΚΕ προαναγγέλλοντας την διεξαγωγή των κινητοποιήσεων ανήμερα της Πρωτομαγιάς τονίζουν ότι «δεν αποτελούν κίνδυνο για όλα όσα ο λαός κέρδισε μέχρι σήμερα τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα», καθώς αυτές θα γίνουν με «όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τους συγκεντρωμένους να φορούν μάσκες και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους».

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του επίσης προς την ίδια κατεύθυνση καλεί τα εργατικά κέντρα τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ελάχιστη ένδειξη σεβασμού

«Κίνδυνο για τους εργαζόμενους αποτελούν η ανεργία και τα νέα αντεργατικά μέτρα που φορτώνει η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία στο λαό μπροστά στη νέα κρίση, γι’ αυτό χρειάζεται η συνδικαλιστική δράση, η μαχητική διεκδίκηση των εργαζομένων» πρόσθεσε το ΚΚΕ.

Μάλιστα από τον Περισσό υποστηρίζουν ότι η πραγματοποίηση των συμβολικών κινητοποιήσεων της Πρωτομαγιάς είναι η «ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους ίδιους τους εργάτες, αλλά και στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, σε όλους τους εργαζόμενους που γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά είναι να δυναμώσει ο αγώνας για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της νέας κρίσης, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών, ώστε να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, μπροστά και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες του λαού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments