Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Μόνο 218 νεκροί σε 24 ώρες

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Μόνο 218 νεκροί σε 24 ώρες
Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Θετικά νέα έρχονται από τη Γαλλία καθώς τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν μόνο 218 νεκροί από τον κορωνοϊό.

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Περαιτέρω μείωση εμφάνισε ο αριθμός των νέων θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού στη Γαλλία, σε μία ακόμη ένδειξη ανάσχεσης του ιού. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, επιβεβαιώθηκαν 218 νεκροί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 24.594.

Πρόκειται ειδικότερα, για ημερήσια αύξηση της τάξης του 0,9% – ποσοστό χαμηλότερο έναντι της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων κρουσμάτων υποχώρησε σε 25.887 από 26.283 προηγουμένως. Όσον αφορά τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ο αριθμός τους περιορίστηκε σε 3.878 από 4.019 μία ημέρα νωρίτερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται είτε σε απλές κλίνες είτε σε ΜΕΘ βρίσκονται σε πτωτική τροχιά εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Την ίδια ώρα δραματική είναι η κατάσταση στη Βρετανία. Κατά τη σημερινή ενημέρωση από τις βρετανικές αρχές, ο αριθμός των θανάτων παρουσιάστηκε αυξημένος στη χώρα σε σχέση με χθες, καθώς σήμερα κατέγραψε 739 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από τον κορωνοϊό να ανέρχεται στους 27.510, τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη. Παράλληλα η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της, καθώς πέρασε τον στόχο της να διεξαγάγει 100.000 διαγνωστικά τεστ την ημέρα στα τέλη Απριλίου, έναν πυλώνα στη μάχη της εναντίον του κορωνοϊού. «Το 24ωρο έως τις 9 το πρωί τοπική ώρα της 1ης Μαϊου, διεξήχθησαν 122.347 τεστ στη Βρετανία», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments