Πως Να

Πως βάζω διαλυτικά

Πως βάζω διαλυτικά
Δείτε τι πρέπει να πατήσετε στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.

Τα διαλυτικά σίγουρα είναι ένα σημείο στίξης που είναι αναγκαίο να το βάζουμε στη λέξη που πρέπει, όμως κοιτώντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας πάντα ξεχνάμε με ποιον τρόπο τα βάζουμε. Πόσες φορές το έχουμε ψάξει στο ίντερνετ, πόσες το έχουμε σημειώσει,  πάλι όμως το θέμα διαλυτικά “πονοκεφαλιάζει” αρκετούς ανθρώπους κατά τη χρήση τους στο πληκτρολόγιο. Αρχικά όταν έχουμε το πληκτρολόγιο μας στα αγγλικά και γράφουμε με αγγλικούς χαρακτηρισμούς, τα πράγματα είναι εύκολα, καθώς δεν χρειάζονται διαλυτικά στα αγγλικά! Τι συμβαίνει όμως όταν γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες; Πως μπαίνουν τα διαλυτικά;

Πώς βάζω διαλυτικά (με ή χωρίς τόνο) στο Word; Διαλυτικά χωρίς τόνο (ϊ-ϋ)

  • Συντόμευση πληκτρολογίου: «Shift» + «;» και έπειτα Γράμμα

Μέσα στο Word, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο με το σύμβολο «;» , ενώ πρέπει να πατήσετε ένα εκ των πλήκτρων «Ι» ή «Υ» για να προστεθούν τα διαλυτικά στο γράμμα που επιθυμείτε.

Διαλυτικά με τόνο (ΐ-ΰ)

  • Συντόμευση πληκτρολογίου: «Shift» + «W» και έπειτα Γράμμα ή «Alt Gr» + «;» και έπειτα Γράμμα

ή αλλιώς πιο σύντομα:

Πριν πατήσεις το γράμμα που θέλεις να βάλεις διαλυτικά κρατάς πατημένο το SHIFTt και πατάς το πλήκτρο με το ελληνικό ερωτηματικό δίπλα στο Λ, αν θέλεις να βάλεις διαλυτικά και τόνο ΅ μαζί, τότε κρατάς πατημένο το SHIFT και πατάς το πλήκτρο με το W.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments