Διεθνή

Κορωνοϊός Αίγυπτος: Ρεκόρ αύξησης κρουσμάτων – Στους 406 οι νεκροί

Κορωνοϊός Αίγυπτος: Ρεκόρ αύξησης κρουσμάτων – Στους 406 οι νεκροί
Κορωνοϊός Αίγυπτος: 358 νέα κρούσματα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον ιό σε 5.985.

Κορωνοϊός Αίγυπτος: Νέα αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα κατέγραψε η Αίγυπτος, καθώς σημειώθηκαν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα περιστατικά σε ημερήσια βάση το τελευταίο 24ωρο. Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα 358 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον ιό σε 5.985, ενώ οι ημερήσιοι θάνατοι ήταν 14.

Τα συνολικά θύματα στην Αίγυπτο έφτασαν τα 406

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα στην Αίγυπτο, 1.460 άτομα έχουν αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια του κορωνοιού, ενώ 1.875 άτομα παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί στον ιό Covid-19.

Εγκρίθηκε η χρήση του φαρμάκου Remdesivir

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε έκτακτη άδεια για την χρήση του φαρμάκου Remdesivir της Gilead για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Όλα όσα γνωρίζουμε για το φάρμακο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε άδεια στην εταιρεία Gilead Sciences Inc για την έκτακτη χρήση του πειραματικού αντιικού φαρμάκου Remdesivir στη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό.

“Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω ότι η Gilead έλαβε από τη FDA άδεια για έκτακτη χρήση του Remdesivir” είπε ο Τραμπ. Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Gilead Ντάνιελ Ο΄ Ντέι χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ένα σημαντικό πρώτο βήμα και επισήμανε ότι η εταιρεία κάνει δωρεά 1 εκατομμυρίου φιαλιδίων του φαρμάκου Remdesivir για να βοηθήσει τους ασθενείς με κορωνοϊό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments