Ελλάδα

Ανακοίνωση σήμερα για όλα τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ανακοίνωση σήμερα για όλα τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Ανακοίνωση σήμερα για όλα τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Κανονικά στις έξι το απόγευμα θα γίνει η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, αλλά χωρίς την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ανακοίνωση σήμερα για όλα τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Μια μέρα πριν τη λήξη της καραντίνας θα πραγματοποιηθεί άλλη μια ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τα νέα κρούσματα και την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Λίγο πριν την επίσημη ενημέρωση έγινε γνωστό ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν θα δώσει το “παρών”. Τη θέση του θα πάρει ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση «η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου».

Άλλος ένας νεκρός την Κυριακή

Θυμίζουμε ότι κατέληξε σήμερα, Κυριακή το πρωί, 3 Μαϊου μια 76χρονη στο ΝΙΜΙΤΣ εξαιτίας της νόσου του κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα έφτασε έτσι στους 144. Άγνωστο παραμένει μέχρι ώρας αν η εκλιπούσα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες 15 ημέρες, όσον αφορά τον έλεγχο της επιδημίας, και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «αν συνεχίσουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικά φορείς του κορονοϊού και συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής των χεριών και όσα αφορούν τις αποστάσεις και εάν περιορίσουμε με τη θέληση μας τις πολλές επαφές μας, τις συναθροίσεις μας σε χώρους συνωστισμού, θα έχουμε λιγότερο κίνδυνο αναζωπύρωσης και ευρείας διασποράς από τη Δευτέρα που θα αυξηθούν οι επαφές».

Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να διαγιγνώσκονται έγκαιρα οι νέες περιπτώσεις της νόσου με τον αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο και την άμεση παρέμβαση με την ιχνηλάτηση των επαφών από τα νέα περιστατικά, επισήμανε. «Ακόμη δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε καθημερινά την εικόνα της νόσου και αν χρειαστεί να παρεμβαίνουμε, θα παρεμβαίνουμε για να ελεγχθεί η επιδημία» πριν αυτή λάβει διαστάσεις, τόνισε ο Σ. Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments