Πολιτική

Πέτσας Βουλή: «Καρφιά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση από τη Βουλή

Πέτσας Βουλή: «Καρφιά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση από τη Βουλή
Πέτσας Βουλή: Με έντονο τρόπο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στα «πυρά» του ΣΥΡΙΖΑ και την επιλογή του να αποχωρήσει από τη συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Πέτσας Βουλή: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του να αποχωρήσει από τη Βουλή χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο έκανε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε με ανακοίνωσή του και στις κριτικές που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο.

Η δήλωση του Στέλιου Πέτσα

«Ο κ. Τσίπρας είναι απών. Από την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που και η Ελλάδα δίνει τη παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Ο κ. Τσίπρας είναι απών και από το Κοινοβούλιο, καθώς αντί να συμβάλει εποικοδομητικά στο διάλογο για μια πιο περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη ανάπτυξη, επέλεξε να αποχωρήσει από τη Βουλή. Και ύστερα αναρωτιέται γιατί όσα λέει δεν τα ακούει κανείς. Γιατί και σήμερα με την αποχώρησή του απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα να πει. Τα άδεια έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωτογραφία της απουσίας πολιτικής», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης τόσο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, όσο και για τη διαδικασία που ήρθε προς ψήφιση είπε: «”Πολυνομοσχέδια” όπως αυτό, που προκαλούν ριζικές ανατροπές και επηρεάζουν το μέλλον της χώρας, δεν μπορούν να ψηφίζονται από το Κοινοβούλιο σε υπολειτουργία με την παρουσία 60 μόνο βουλευτών από τους 300 του Κοινοβουλίου».

Συνέχισε λέγοντας: «Ακόμη και στο νοσοκομείο να βρίσκεται ένας βουλευτής ο κανονισμός δεν προβλέπει επιστολική ψήφο. Εσείς αποφασίσατε εδώ τη παραβίαση του κανονισμού χωρίς μάλιστα τη συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στην ουσία εκχωρείτε τη ψήφο του βουλευτή στους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων. Και το κάνετε αυτό στο όνομα της έκτακτης κατάστασης. Να ξέρετε εσείς καμία έκτακτη κατάσταση όπου η κυβέρνηση να προγραμματίζει 26 νομοσχέδια μέσα σε τρείς μήνες; Τι έκτακτη κατάσταση είναι αυτή;».

«Από τη μεριά μας σας δηλώνουμε ξεκάθαρα: Δεν θα συναινέσουμε να κανονικοποιήσετε την κατάσταση εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλλετε τη μόνιμη περιστολή της λειτουργίας των εκλεγμένων δημοκρατικών θεσμών. Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνάτε διαδικασίες-εξπρές, με την κοινωνία στο περιθώριο. Γιατί μέχρι και η συγκέντρωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων έξω από τη Βουλή τον πείραξε τον κ. Μητσοτάκη. Και προφανώς δεν τον πείραξε γιατί ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος για τις αποστάσεις.

Όταν καλούσε στο τηλέφωνο τον δήμαρχο να αλλάξει δρομολόγιο και να περάσει έξω από το Μαξίμου το φορτηγό με τη συναυλία και καλούσε και τους δημοσιογράφους και τα συνεργεία να τον απαθανατήσουν σε αυτή τη δήθεν αυθόρμητη στιγμή, δεν τον πειράζανε οι αποστάσεις που δεν τηρήθηκαν. Και δεν είχε αρθεί ακόμη η καραντίνα. Τώρα τον πείραξε η διαμαρτυρία», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments