Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: 165.929 τα συνολικά κρούσματα – Η πέμπτη πληγείσα χώρα στην Ευρώπη

Ρωσία κορωνοϊός: 165.929 τα συνολικά κρούσματα – Η πέμπτη πληγείσα χώρα στην Ευρώπη
Ρωσία κορωνοϊός: 10.559 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με τη χώρα να γίνεται η 5η πληγείσα της Ευρώπης στη συνολική κατάταξη. Ωστόσο, οι συνολικοί θάνατοι φτάνουν τους 1.537.

Ρωσία κορωνοϊός: Δράμα δίχως τέλος για τη Ρωσία, καθώς με πάνω από 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του φονικού ιού, για τέταρτη συνεχή ημέρα, η χώρα έγινε σήμερα η πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την πανδημία του κορωνοιού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 10.559 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 165.929.

Ωστόσο το ποσοστό θνησιμότητας στη είναι χαμηλότερο σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, καθώς έχει καταγράψει μόλις 1.537 θανάτους εξαιτίας του κορωνοιού.

Οι ρωσικές αρχές εκτιμούν αυτό οφείλεται σε μια σειρά μέτρων που έλαβαν εγκαίρως για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, όπως το κλείσιμο των συνόρων, τα περισσότερα από 4 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ που έχουν γίνει, η προετοιμασία των νοσοκομείων, κυρίως στη Μόσχα, επίκεντρο της covid-19 στη χώρα.  Επίσης, η καραντίνα που ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου και είναι προγραμματισμένο να αρθεί στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές ενδέχεται να παραταθεί ή και να γίνει πιο αυστηρή σε κάποιες περιοχές, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση τρεις δημοσιογράφοι πέθαναν από Covid-19 στη χώρα και 500 βρίσκονται σε καραντίνα

Παράλληλα, σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας 55 δημοσιογράφοι σε 23 χώρες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ρωσίας Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες περισσότεροι από 500 Ρώσοι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε καραντίνα και υπό ιατρική παρακολούθηση. Με βάση τα στοιχεία της Press Emblem Campaign, στον Ισημερινό έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό 9 δημοσιογράφοι , στις ΗΠΑ 8, στην Βραζιλία 4, στην Βρετανία και την Ισπανία από 3, δήλωσε ο Σαλαβιόφ, διευκρινίζοντας ότι από τους τρεις Ρώσους δημοσιογράφους, οι δύο πέθαναν στην Μόσχα και ο άλλος στην πόλη Περμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments