Πολιτική

Αγία Παρασκευή πλατεία: «Λουκέτο» μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Αγία Παρασκευή πλατεία: «Λουκέτο» μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
Αγία Παρασκευή πλατεία: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα μετά τα όσα έγιναν χθες βράδυ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. H πλατεία θα κλείνει από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Αγία Παρασκευή πλατεία: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα μετά τα όσα έγιναν χθες βράδυ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και έχουν προκαλέσει οργή στην κυβέρνηση. «Όσα διαδραματίστηκαν χθες και προχθές στην Αγία Παρασκευή παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και χθες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας».

«Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων μας αφορά όλους», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και πρόσθεσε: «Δεν έχει αλλάξει το καθημερινό μας στοίχημα».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες» και «Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες η επόμενη φάση της άρσης των μέτρων απομακρύνεται».

Για τις εικόνες που είδαν τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν καταστηματάρχες που εκμεταλλεύτηκαν τον όρο take away, προκαλώντας συνωστισμό κόσμου έξω από καφέ μπαρ, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε έλεγχους, καταγράφηκαν παραβάσεις και έγιναν συλλήψεις», ενώ έστειλε και μήνυμα πως: «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση».

Να τονίσουμε ότι στη σημερινή ενημέρωση έγινε γνωστό ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 21, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.663. Ο Σωτήρης Τσιόδρας διευκρίνισε ότι τα 11 από τα σημερινά κρούσματα είναι σε δομή Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως θα δείτε και στο infographic του pagenews.gr οι θάνατοι έφτασαν τους 147, αφού σήμερα έφυγε από τη ζωή μία 89χρονη. Ακόμα, εκ των κρουσμάτων το 55,5% είναι άνδρες, ενώ τα 603 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, και 1.326 να σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 36 συμπολίτες μας, με διάμεση ηλικία να είναι τα 68 έτη. Το 22,2% είναι γυναίκες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άνδρες, το 97% εξ αυτών έχουν με υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Τέλος, 82 άνθρωποι εξήλθαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. infographic06052020-1114x1200

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments