Ελλάδα

Τσιόδρας ενημέρωση: Τι είπε ο καθηγητής για τη μετάλλαξη και την πιθανή εξαφάνιση του κορωνοϊού

Τσιόδρας ενημέρωση: Τι είπε ο καθηγητής για τη μετάλλαξη και την πιθανή εξαφάνιση του κορωνοϊού
Τσιόδρας ενημέρωση: Τι είπε ο καθηγητής για τη μετάλλαξη και την πιθανή εξαφάνιση του κορωνοϊού στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

Τσιόδρας ενημέρωση: Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή επίσημη ενημέρωση, αναφέρθηκε εκτενώς σε επιστημονικά δεδομένα για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, αλλά και για το πότε κυκλοφόρησε στον πλανήτη ο νέος αυτός ιός. Ο υπεύθυνος του υπουργείου για την πανδημία τόνισε, μάλιστα, πως είναι «πολύ απίθανο» να κυκλοφορούσε ο κορωνοϊός στον κόσμο πολύ πριν την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων, δηλαδή πριν τα τέλη του 2019.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις (σ.σ. πάνω από 200) του ιού καταγράφηκαν εκεί που υπήρξαν τα περισσότερα κρούσματα. Η επιδημία ξεκινά από πολλούς «ασθενείς μηδέν». Ο ιός εισήλθε για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο πολλές φορές, από πολλούς ασθενείς.

«Τα επιστημονικά δεδομένα δεν υποστηρίζουν τη θεωρία συνωμοσίας ότι κατασκευάσθηκε σε εργαστήριο. Σε κάποιες περιοχές του ιού έχουμε μικρό αριθμό μεταλλάξεων, αυτές οι περιοχές που μένουν σταθερές πρέπει να μελετηθούν περισσότερο για να βρούμε εμβόλιο ή φάρμακο», τόνισε.

Ο κ.Τσιόδρας αναφέρθηκε και σε δημοσίευση στο Sciense για εμβόλιο σε πειραματόζωα. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά για να βρεθεί εμβόλιο, είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments