Πολιτική

Στέλιος Πέτσας για υπαίθρια party: Οι δήμοι μπορούν να ζητούν την συνδρομή της κυβέρνησης

Στέλιος Πέτσας για υπαίθρια party: Οι δήμοι μπορούν να ζητούν την συνδρομή της κυβέρνησης
Στέλιος Πέτσας για υπαίθρια party:Ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί πώς θα απελευθερωθούν περαιτέρω οι μετακινήσεις χωρίς να σημαίνει ότι θα συμπίπτει η δυνατότητα μετακίνησης σε διαφορετικό νομό με τη δυνατότητα μετακίνησης στα νησιά.

Στέλιος Πέτσας για υπαίθρια party:«Δεν πρέπει οι λίγοι να θέσουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες των πολλών», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας για όσα συνέβησαν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και απαντώντας σε παρεμφερείς ερωτήσεις, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει οριζόντιες συστάσεις για την τήρηση των κανόνων και επαφίεται στους δήμους, αν βλέπουν ότι καταστρατηγούνται, να λαμβάνουν μέτρα και να ζητούν ενδεχομένως και τη συνδρομή της κυβέρνησης. «Γενικές συστάσεις παντού, τοπική δράση όπου απαιτείται», τόνισε.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών. Η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα δεν πρέπει να διαταραχθεί. Το θέμα δεν είναι πώς επιβάλλεται αυτό το ζήτημα αλλά πώς πηγάζει από μέσα μας. Όπου υπάρχουν λίγα περιστατικά όπως αυτά, εμείς θα φροντίσουμε να διαβεβαιώσουμε τους υπόλοιπους που τηρούν τα μέτρα ότι δεν είναι κορόιδα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την επέμβαση των ΜΑΤ στην Αγ. Παρασκευή.

Υπογράμμισε επιπλέον ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά ισχυρή σύσταση να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. «Σημασία έχει να τηρούμε τις κατευθύνσεις, να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Όταν υπάρχει παραβατική συμπεριφορά, πρέπει να αντιμετωπίζεται. Οι δήμοι έχουν την εξουσιοδότηση αν το αποφασίσουν να κλείσουν δημόσιο χώρο και αν χρειάζεται να ζητήσουν τη συνδρομή της κεντρικής κυβέρνησης. Πάντα ελπίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα ακολουθεί τα μέτρα και η μειοψηφία θα απομονώνεται», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με δήλωση του κ. Χαρίτση, για την επέμβαση των ΜΑΤ στην Αγ. Παρασκευή ενώ θα ανοίξουν τα σχολεία, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως όλοι καταλαβαίνουμε πόσο αντιφατική είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Από τη μια αγκαλιάζει τις συναθροίσεις και από την άλλη λέει γιατί να ανοίξουν τα σχολεία. Τα σχολεία θα ανοίξουν με κανόνες που έχει υποδείξει η επιτροπή. Πηγαίνουμε σε μια κανονικότητα που περιλαμβάνει οι μαθητές να είναι στις τάξεις τους και όχι στο σπίτι για πολλούς λόγους. Για όσα συνέβησαν στην Αγ. Παρασκευή έχουμε απαντήσει. Το ζήτημα είναι να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Δεν θέλουμε η Αγ. Παρασκευή να είναι μοντέλο. Θέλουμε να τηρούνται οι κανόνες ώστε να αφήσουμε μια ώρα αρχύτερα πίσω μας την υγειονομική κρίση», ανέφερε.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για κλειστές πλατείες

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το σχέδιο έχει όνομα «Κλειστές Πλατείες», και αναμένεται να μπει σε εφαρμογή άμεσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα τοποθετηθούν «κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες, θα υπάρχουν ειδικές ομάδες επέμβασης για την αποσυμφόρηση των περιοχών συνωστισμού και θα γίνει διαφημιστική καμπάνια για το σκοπό αυτό.

Ενδέχεται οι χώροι συγκέντρωσης, όπως οι πλατείες, να «σφραγίζονται» πολύ νωρίτερα. Επίσης, θα υπάρχουν έντονες περιπολίες και οι αστυνομικές δυνάμεις θα επεμβαίνουν πιο άμεσα. Τέλος το Σαββατοκύριακο κρίνεται κρίσιμο λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, γι’ αυτό θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία σε πεζόδρομους, πάρκα, παραλίες και πλατείες. Ενδεικτική είναι η ανησυχία που εξέφρασε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, μετά τα περιστατικά συγκέντρωσης στην πλατεία Αγίου Ιωάννη τις δυο τελευταίες νύχτες, ότι φοβάται πως τις επόμενες ημέρες τρεις ημέρες θα μαζευτούν πάνω από 1000 άτομα

Επίσης, δεν αποκλείεται να επιβληθεί αποκλεισμός και σε άλλα σημεία, πέραν των πλατειών, όπως για παράδειγμα οι παραλίες. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, το κολύμπι και η άθληση επιτρέπονται σ’ όλους τους δημόσιους χώρους – πλην των οργανωμένων παραλιών, οι οποίες παραμένουν κλειστές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments