Αθλητισμός

Κανονισμοί ποδοσφαίρου: Εγκρίθηκαν από τη FIFA οι 5 αλλαγές

Κανονισμοί ποδοσφαίρου: Εγκρίθηκαν από τη FIFA οι 5 αλλαγές
Κανονισμοί ποδοσφαίρου: Η FIFA ενέκρινε μέχρι τον Δεκέμβριο πέντε αλλαγές ανά ομάδα σε κάθε παχνίδι για να μην «καούν» οι ποδοσφαιριστές που απείχαν τόσο καιρό από τους αγώνες λόγω κορωνοϊού.

Κανονισμοί ποδοσφαίρου: Η FIFA είχε κάνει γνωστό ότι το σκεφτόταν, τώρα είναι επίσημο. Σε έκτακτη τροποποίηση των κανονισμών ποδοσφαίρου προχώρησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία αφού ενέκρινε την πρόταση για δικαίωμα κάθε ομάδας να κάνει 5 αλλαγές ανά αγώνα, στις διοργανώσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η FIFA αποφάσισε να εγκρίνει αυτή την προσωρινή αλλαγή κανονισμού, μετά από την πρόταση που έγινε για 5 αλλαγές από κάθε ομάδα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το αρμόδιο όργανο που επεξεργάζεται όλες τις αλλαγές κανονισμών (IFAB) αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την αλλαγή κανονισμού που θα ισχύσει σε όσες διοργανώσεις είτε είναι σε εξέλιξη είτε σκοπεύουν να ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Σίγουρα αυτή είναι μια απόφαση που αλλάζει το παιχνίδι, όπως το ξέραμε, αλλά μάλλον η αλλαγή είναι σωστή και επιβεβλημένη για να μην «καούν» οι παίκτες που προέρχονται από απραξία και έχουν μπροστά τους «βαρύ» πρόγραμμα αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Οι αλλαγές των κανονισμών είναι:

  1. Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να κάνει το πολύ μέχρι και 5 αλλαγές σε κάθε παιχνίδι.
  2. Για να μειωθούν οι καθυστερήσεις, κάθε ομάδα θα έχει το πολύ τρεις ευκαιρίες να κάνει τις αλλαγές αυτές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.
  3. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου.
  4. Αν και οι δύο ομάδες κάνουν μία αλλαγή στο ίδιο χρονικό σημείο, τότε αυτή θα μετράει σαν μία ευκαιρία για αλλαγή για κάθε ομάδα.
  5. Οι αλλαγές που δεν χρησιμοποιήθηκαν και οι ευκαιρίες για να πραγματοποιηθούν θα μεταφέρονται και σε όσα παιχνίδια πάνε στην παράταση.
  6. Σε κάθε διοργάνωση που επιτρέπει βάσει κανονισμών μία επιπλέον αλλαγή στην παράταση, οι ομάδες θα έχουν μία ακόμα χρονική ευκαιρία για να την πραγματοποιήσουν. Οι αλλαγές μπορεί να γίνουν πριν από την έναρξη της παράτασης ή στο ημίχρονο της.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments