Ελλάδα

Τσιόδρας για εμβόλιο φυματίωσης και κορωνοϊό: Όλα όσα είπε ο καθηγητής

Τσιόδρας για εμβόλιο φυματίωσης και κορωνοϊό: Όλα όσα είπε ο καθηγητής
Τσιόδρας για εμβόλιο φυματίωσης και κορωνοϊό: "Θεωρώ ότι είναι ακόμα αναπάντητο το ερώτημα, είναι επιδημιολογικά τα δεδομένα", είπε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Τσιόδρας για εμβόλιο φυματίωσης και κορωνοϊό: Κατά τη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας απάντησε σε ερώτηση για τον αν το εμβόλιο της φυματίωσης – που έχει γίνει σε μεγαλύτερο πληθυσμό σε πολίτες χωρών που δείχνουν να επλήγησαν λιγότερο από τον κορωνοιό παρέχει κάποια προστασία από τον ιό. «Θεωρώ ότι είναι ακόμα αναπάντητο το ερώτημα, είναι επιδημιολογικά τα δεδομένα. Μπορεί να υπάρχει μια βάση αλλά πρόκειται για επιδημιολογικά δεδομένα». Θα μας πάρει κάποιους μήνες για να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση τόνισε ο καθηγητής.

Παράλληλα εξήγησε πως ίσως το εμβόλιο «ενεργοποιεί κάποιους μηχανισμούς άμυνας , εσωτερικής ανόσιας πολύ σημαντικούς και έχει βρεθεί ότι η χρήση του εμβολίου BCG κατά της φυματίωσης προφυλάσσει από τις ιώσεις του αναπνευστικού στα παιδιά από παλιότερες μελέτες». Επίσης πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες σε κάποιες χώρες όπως η Ολλανδία όπου επιστήμονες χορηγούν το εν λόγω εμβόλιο σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας, αναφέρθηκε στα τεστ αντισωμάτων λέγοντας ότι όσο αυξάνει το ποσοστό αυτών που νοσούν τόσο αυξάνει και το ποσοστό επιτυχίας των τεστ αντισωμάτων. Και γι’ αυτό μελέτες αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς στην χώρα μας. Επίσης τόνισε ότι σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Νέα Υόρκη άνθρωποι με αντισώματα θα εμφανίζουν κάποιου είδους ανοσία στον ιό. Αναφερόμενος στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για δεύτερο κύμα του ιού το καλοκαίρι ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η επίδραση του καλοκαιριού στον ιό δεν θα είναι από μόνη της ικανή για τον μηδενισμό του ιού.

«Όσοι έχουν αλλεργίες έχουν έντονο φτάρνισμα και κόκκινα μάτια», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας ως τη βασικότερη διαφορά σχετικά με τα συμπτώματα των και τα συμπτώματα του κορωνοϊού – Δείτε τi είπε στη σημερινή ενημέρωση ο καθηγητής:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments