Διεθνή

Κορωνοϊός τώρα: Ξεπέρασαν τις 31.000 οι νεκροί στη Βρετανία – Μείωση θανάτων στην Ιταλία – Αύξηση στη Γαλλία

Κορωνοϊός τώρα: Ξεπέρασαν τις 31.000 οι νεκροί στη Βρετανία – Μείωση θανάτων στην Ιταλία – Αύξηση στη Γαλλία
Κορωνοϊός τώρα: Οι θάνατοι από κορωνοϊό πλησιάζουν τις 300.000 παγκοσμίως - Συνεχίζει να "θερίζει" ο ιός στις ΗΠΑ.

Κορωνοϊός τώρα: Ξεπέρασε τις 31.000 ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό στη Βρετανία (31.241), με 626 νέες απώλειες το τελευταίο 24ωρο, σε νοσοκομεία και στην υπόλοιπη κοινότητα, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση της κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τζορτζ Γιουστίς, ανακοίνωσε χρηματοδότηση με 16 εκατομμύρια λίρες προς τις φιλανθρωπικές οργανώσεις για την προσφορά γευμάτων προς τις ευάλωτες ομάδες. Επανέλαβε ότι οι αλλαγές που πρόκειται να ανακοινώσει την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα είναι πολύ προσεκτικές και ότι «δεν πρόκειται να γίνει κάποια δραματική αλλαγή μέσα σε μία νύχτα».

Ένα βρέφος έξι εβδομάδων έγινε το μικρότερο σε ηλικία θύμα από τον κορωνοϊό, το οποίο πέθανε πριν λίγες μέρες σε νοσοκομείο στην Αγγλία, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, πριν να κολλήσει τον ιό.

Γενικότερα σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν φτάσει τα 3.872.042, ενώ 1.307.075 άνθρωποι έχουν αναρρώσει πλήρως. Οι θάνατοι παγκοσμίως έχουν φτάσει τους 272.616.

13 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 2.691 συνολικά – 150 νεκροί

Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν για ακόμη μια μέρα τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας. Όπως θα δείτε και στο παρακάτων infographic, τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 13, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.691, σύμφωνα και με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Επίσης, οι θάνατοι έφτασαν τους 150, αφού σήμερα έφυγαν από τη ζωή δύο συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.691. Από αυτά, 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.349 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

ΗΠΑ: 2.448 θάνατοι σε 24 ώρες

Πάνω από 2.400 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός ο οποίος αύξησε τον συνολικό απολογισμό σε πάνω από 75.500 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Ειδικότερα, άλλοι 2.448 θάνατοι καταγράφηκαν ως τις 20:30 της Πέμπτης (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα την προηγουμένη.

Στις ΗΠΑ καταμετρώνται πλέον πάνω από 1,25 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης (+27.300 σε 24 ώρες). Περίπου 195.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί. Έχουν γίνει πάνω από 8,1 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου. Αφού κατέγραψαν πάνω από 3.100 θανάτους σε 24 ώρες περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι ΗΠΑ παραμένουν σε ένα «πλατό», ένα πολύ υψηλό επίπεδο θανάτων εξαιτίας της επιδημίας, από το οποίο δυσκολεύονται να κατέβουν.

Μολονότι η επιδημία μοιάζει να επιβραδύνεται στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο της κρίσης εμφανίζονται άλλες εστίες, όπως η περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφονται μακράν οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, κατηγορεί συχνά την Κίνα πως ψεύδεται για τον δικό της απολογισμό και στην πραγματικότητα θρηνεί περισσότερα θύματα από ό,τι η δική του χώρα. «Η Αμερική έχει εμπλακεί σε άγρια μάχη με μια φρικτή ασθένεια», είπε χθες ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. «Προσευχόμαστε οι επιστήμονες και οι ερευνητές μας να καινοτομήσουν στις θεραπείες, να φτιάξουν θεραπείες και εμβόλια, και να το κάνουν γρήγορα», πρόσθεσε.

Ισπανία κορωνοϊός: 229 νέοι νεκροί – Άνοιξαν οι παραλίες στη Βαρκελώνη

Σταθερός παραμένει ο ρυθμός μείωσης των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ισπανία με τα κρούσματα να αυξάνονται ελαφρά σήμερα. Ο αριθμός των νέων θυμάτων στη χώρα άγγιξε τους 229, σήμερα, Παρασκευή. Το σύνολο των νεκρών στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου φτάνει τους 26.299 από 26.070 από χθες Πέμπτη.

Παράλληλα, μικρή αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του ιού. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα στη χώρα άγγιξαν σήμερα τα 222. 857 από 221.447 στο σύνολό τους χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Πριν από λίγες ημέρες, το ισπανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 14 ημέρες. Η Ισπανία ανήκει στις πλέον πληγείσες περιοχές του πλανήτη και βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια λίστα των κρουσμάτων.

Άνοιξαν για λίγο οι παραλίες στη Βαρκελώνη:

Η Ισπανία προσπαθεί να περάσει στην κανονικότητα με την κυβέρνηση να ανοίγει για λίγες ώρες τις παραλίες στην Βαρκελώνη. Παράλληλα, θα αποφασίσουν σήμερα σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι χώροι λατρείας στην επόμενη φάση της σταδιακής εξόδου από το lockdown, αν και δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Μαδρίτης και της Καταλονίας.

Σε μια ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα, οι παραλίες στη Βαρκελόνη άνοιξαν σήμερα για λίγες ώρες, από τις 06:00 έως τις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα), προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να κάνει μπάνιο και τζόκινγκ. «Αυτό είναι ελευθερία», δήλωσε, χαμογελώντας και φορώντας το μαγιό της, η κολυμβήτρια Μάρτα Τόρεντς. «Το να μπορώ να πάω στη θάλασσα και να κολυμπήσω – για μένα, αυτό είναι τέλειο».

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει σήμερα ποιες περιοχές θα προχωρήσουν στη δεύτερη από τις τέσσερις φάσεις εξόδου. Η χώρα έχει στόχο να επιστρέψει στην κανονικότητα έως τα τέλη Ιουνίου. «Υπάρχουν δύο περιοχές που έχουν πληγεί πιο σοβαρά από την επιδημία -η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη– και είναι πιθανόν λογικό στις δύο αυτές περιοχές η έξοδος να γίνει με πιο αργό ρυθμό», δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το Πάμπλο Ιγκλέσιας, αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.

Ιταλία: Συνεχίζεται η μείωση των κρουσμάτων και των νεκρών στη χώρα

Ο ιός δείχνει να υποχωρεί καθώς σημειώθηκε και πάλι μείωση τόσο στα ημερήσια κρούσματα όσο και στους νεκρούς σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Έτσι ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 217.185, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 30.201. Παράλληλα, 99.023 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 215.858 και είχαν χάσει την ζωή τους 29.958 άνθρωποι ενώ 96.276 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 243 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.327 νέα κρούσματα.

Σημειώθηκαν επίσης τα εξής:

  • 2.747 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό
  • 1.168 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας
  • συνολικά, 14.636 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.
  • για 72.157 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 74 λιγότερα κρούσματα. Μειώνεται και ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 31 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 284 λιγότεροι σε σχέση με χθες. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή πέμπτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Περιορίζεται, για τρίτη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα κρούσματα συνεχίζουν να περιορίζονται εμφανώς σε όλες τις περιφέρειες της χώρας (με μικρότερη τάση μείωσης στην Λομβαρδία) και ότι ο δείκτης μετάδοσης παραμένει σταθερά κάτω από την μονάδα. «Ο ιός αυτός δεν έχει αλλάξει χαρακτηριστικά και ούτε ταυτότητα. Κατά συνέπεια, η παραβίαση των κανόνων προστασίας που έχουν τεθεί, μπορεί να ευνοήσει νέο κύμα μεταδόσεων», είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο επικεφαλής του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments