Ελλάδα

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα 9 Μαΐου – 19 νέα κρούσματα – 2.710 συνολικά – 151 νεκροί

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα 9 Μαΐου – 19 νέα κρούσματα  – 2.710 συνολικά – 151 νεκροί
Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα 9 Μαΐου: Ακόμη έναν νεκρό από κορωνοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας μας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχονται πλέον σε 151. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 19 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Στους 2.710 ο αριθμός των νοσούντων.

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα 9 Μαΐου: Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας ανακοίνωσαν όπως κάθε απόγευμα οι αρμόδιες αρχές. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω infographic οι νοσούντες που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 19, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.710, σύμφωνα και με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Επίσης, οι θάνατοι έφτασαν τους 151, αφού έφυγε από τη ζωή ένας συμπολίτης μας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε η ανακοίνωση:

Ανακοινώνονται 19 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 11 εκ των οποίων αφορούν συρροές κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.710, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες. Από αυτά, 603 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1358 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 9 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 86 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 151 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 97384 κλινικά δείγματα.

Στους 151 οι νεκροί στην Ελλάδα -Κατέληξε 69χρονος άνδρας στον «Ευαγγελισμό»:

Τελευταίο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας είναι ένα 69χρονος άνδρας. Αργά το βράδυ της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή και έγινε ο 151ος θάνατος. Ο άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, στη μονάδα εντατικής θεραπείας για τον Covid-19. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το νοσοκομείο, είχε υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα λεμφωγενή λευχαιμία.

Τέλος η καθημερινή ενημέρωση από τον Τσιόδρα:

Όλο το διάστημα της καραντίνας οι Έλληνες έδιναν ραντεβού στις έξι το απόγευμα με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είναι ο άνθρωπος που ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία της πανδημίας. Στο πλευρό του ήταν πάντα και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να υπάρξει αλλαγή και στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Με τα νέα δεδομένα, πλέον, η καθημερινή ενημέρωση, για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην χώρα μας θα γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, και όποτε κριθεί φυσικά απαραίτητο, λόγω έκτακτων καταστάσεων. Επισημαίνεται ότι η ενημέρωση θα πραγματοποιείται και γραπτώς, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments