Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: 80 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: 80 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: "Μόνο" 80 νεκροί καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 26.310.

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Ακόμη 80 Γάλλοι έφυγαν από τη ζωή τις τελευταίες 24 ώρες εξαιτίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από τις αρχές Απριλίου στη χώρα. Συνολικά οι θάνατοι από τον φονικό ιό από την 1η Μαρτίου ανέρχονται στους 26.310, όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

Μόνο τέσσερις από τους 80 θανάτους σημειώθηκαν σε προνοιακά ιδρύματα και σε οίκους ευγηρίας, μια εντυπωσιακή μείωση σε σύγκριση με τις στατιστικές των προηγούμενων ημερών.

Καθώς απομένουν μόλις 36 ώρες πριν ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων, η πίεση στις ΜΕΘ συνεχίζει να μειώνεται και μόλις 38 νέα σοβαρά κρούσματα προστέθηκαν σε όσους ήδη νοσηλεύονται. Συνολικά, στις ΜΕΘ και σε απλούς θαλάμους νοσηλεύονται σήμερα 22.614 άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία.

Από την έναρξη της πανδημίας νοσηλεύτηκαν 95.829 ασθενείς και από αυτούς οι 56.038 έχουν ήδη επιστρέψει στο σπίτι τους. «Η επιδημία παραμένει ενεργεί και ο ιός κυκλοφορεί σε πολλές ζώνες», προειδοποιεί ωστόσο η Γενική Διεύθυνση Υγείας, ζητώντας να συνεχίσουν να τηρούνται τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Γαλλία θα ξεκινήσει τη χαλάρωση των μέτρων, μετά από καραντίνα δύο μηνών, την Δευτέρα:

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, δήλωσε ότι η χώρα θα άρει σταδιακά το lockdown από την Δευτέρα 11 Μαΐου, αλλά ορισμένοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ στην περιοχή του Παρισιού, όπου εξακολουθούν να σημειώνονται κρούσματα του κορωνοϊού. “Από την Δευτέρα θα χαλαρώσουμε σταδιακά το lockdown που ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου…αλλά η χώρα είναι κομμένη στα δύο με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται γρηγορότερα σε κάποιες περιοχές και ειδικά στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς, η οποία είναι πυκνοκατοικημένη”, είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments