Οικονομία

Έρχονται αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις

Έρχονται αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις
Αυξήσεις στις συντάξεις τους θα δουν σύντομα 250.000 συνταξιούχοι σύμφωνα με τον υπουργός Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Την αύξηση από τις 2 Ιουνίου συνολικά 250.000 επικουρικών συντάξεων που είχαν περικοπεί λόγω του νόμου Κατρούγκαλου ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Όπως εξήγησε πρόκειται για αποκάτασταση «της μεγάλης αδικίας του ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή αφορά σε συμμόρφωση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.

Η αύξηση, σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, θα είναι μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μεικτά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνει και τα 200 ευρώ. Παράλληλα ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι όταν πληρωθούν τα αναδρομικά για κύριες και επικουρικές συντάξεις – βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ – «θα καταβληθούν εφάπαξ και σε μια καταβολή».

Ο υπουργός Εργασίας υπενθύμισε, τέλος, ότι εκκρεμούν ακόμα τέσσερα βήματα στο ασφαλιστικό:

  • μέσα στον Ιούλιο θα απονέμεται η ψηφιακή σύνταξη
  • η αύξηση των κύριων συντάξεων
  • τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων από την 1 Οκτωβρίου 2019
  • τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1η Οκτωβρίου 2019.

«Πετύχαμε έναν άθλο εν μέσω πανδημίας και φέρνουμε νωρίτερα τις πληρωμές με την αποκατάσταση των επικουρικών συντάξεων τον Ιούνιο», τόνισε σε δήλωσή του στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας μαζί με το επιτελείο του το προσεχές διάστημα έχουν να ανέβουν ένα… βουνό στα εργασιακά, καθώς η πανδημία αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της με την ανεργία να καραδοκεί και το σύστημα να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments