Ελλάδα

Ανακοίνωση σήμερα 11 Μαΐου – 10 νέα κρούσματα – 2.726 συνολικά – 151 νεκροί

Ανακοίνωση σήμερα 11 Μαΐου – 10 νέα κρούσματα – 2.726 συνολικά – 151 νεκροί
Ανακοίνωση σήμερα 11 Μαΐου: Κανένας νεκρός από κορωνοϊό δεν καταγράφηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη χώρα μας σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων παραμένει στους 151. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κρούσματα.

Ανακοίνωση σήμερα 11 Μαΐου: Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας ανακοίνωσαν όπως κάθε απόγευμα οι αρμόδιες αρχές. Οι νοσούντες –όπως φαίνεται και στο παρακάτω infographic- που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 10, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.726, σύμφωνα και με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Επίσης, οι θάνατοι παραμένουν στους 151.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Ανακοινώνονται 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.726, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 607 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1374 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 12 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 96.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 151. Οι 37 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί  99363 κλινικά δείγματα.

Στους 151 οι νεκροί στην Ελλάδα -Κατέληξε 69χρονος άνδρας στον «Ευαγγελισμό»:

Τελευταίο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας είναι ένα 69χρονος άνδρας. Αργά το βράδυ της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή και έγινε ο 151ος θάνατος. Ο άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στη μονάδα εντατικής θεραπείας για τον Covid-19. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το νοσοκομείο, είχε υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα λεμφωγενή λευχαιμία.

Τέλος η καθημερινή ενημέρωση από Τσιόδρα – Χαρδαλιά – Έτσι θα γίνεται στο εξής:

Σημειώνεται, πως από αυτήν την εβδομάδα η ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες θα υπάρχει γραπτή ενημέρωση για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Ωστόσο, όποτε κριθεί απαραίτητο και βάσει των δεδομένων που θα υπάρχουν, θα πραγματοποιείται ενημέρωση μέσω ζωντανής μετάδοσης από τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά.

Νίκος Χαρδαλιάς: Η πανδημία δεν κάνει ιδεολογικές ή πολιτικές διακρίσεις

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά την χθεσινή ενημέρωση επεσήμανε για ακόμη μία φορά τους κινδύνους που εγκυμονούν σε περίπτωση εφησυχασμού. “Ο κορωνοϊός είναι εδώ, κυκλοφορεί ανάμεσα μας, δεν εξαφανίστηκε και δεν κάνει ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις” είπε.  «Κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς και δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει η αστυνομία», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, σχολιάζοντας εικόνες, που όπως είπε, δίνουν την αίσθηση ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι «κάποιοι μη σεβόμενοι την κοινή προσπάθεια συγκεντρώνονται σε πλατείες, προσπαθώντας να δώσουν μάλιστα πολιτική χροιά στην κίνηση τους, λες και αντιστέκονται σε κάτι. Επιχειρούν να αναγάγουν ένα κοινωνικό θέμα σε θέμα βαθιά πολιτικό». Υπογράμμισε ότι ο συνωστισμός θέτει σε κίνδυνο ζωές. «Καθυστερεί την επιστροφή στην νέα καθημερινότητα. Δείχνει έλλειψη σεβασμού στη ζωή των ανθρώπων».

Το επόμενο στάδιο άρσης των μέτρων

Σημειώνεται πως από σήμερα περνάμε στο επόμενο στάδιο άρσης των μέτρων με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες. Επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων , των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

Επίσης, επιτρέπεται η μετακίνηση προς και μεταξύ των νησιών, των ιδιοκτητών και εργαζομένων, μόνο σε επιχειρήσεις που έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται και εργαζομένους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Υποχρεωτικά θα αναγράφονται τα στοιχεία του αυτοαπασχολούμενου ή εργαζομένου, δηλαδή, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ΑΜΚΑ. Επίσης ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιο πρόσφατου εντύπου που έχει συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος και έχει υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Το είδος της επιχείρησης με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στον οποίο ανήκει. Ο ΑΦΜ της επιχείρησης και ο τόπος εργασίας. Οι εν λόγω δηλώσεις – βεβαιώσεις αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης τους εισιτηρίου και επιβίβασης στο πλοίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments