Διεθνή

Κορωνοϊός Χιλή: Τεράστια αύξηση σε κρούσματα – Σε πλήρη καραντίνα το Σαντιάγο

Κορωνοϊός Χιλή: Τεράστια αύξηση σε κρούσματα – Σε πλήρη καραντίνα το Σαντιάγο
Κορωνοϊός Χιλή: Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα νέα από το Σαντιάγο της Χιλής μετά την τεράστια αύξηση σε κρούσματα του ιού.

Κορωνοϊός Χιλή: Σε πλήρη καραντίνα μπήκε ο πληθυσμός της πρωτεύουσας της Χιλής, Σαντιάγο μετά από σημερινή απόφαση της κυβέρνησης. Ποιος ο λόγος; Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την επιλογή μετά από μια αύξηση 60% των κρουσμάτων της ασθένειας Covid-19 μέσα σε 24 ώρες.

«Το πιο αυστηρό μέτρο που πρέπει να ανακοινώσω είναι η πλήρης καραντίνα» επτά εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της οικιστικής περιοχής, όπου εντοπίζεται το 80% των συνολικά 34.000 κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη Χιλή, μια χώρα 18 εκατομμυρίων κατοίκων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χαϊμέ Μαναλίς. Εξήγησε ότι αυτό το μέτρο, που εφαρμόστηκε κυρίως σε διάφορες περιοχές όπου είχε προηγουμένως αρθεί ο περιορισμός, κατέστη απαραίτητο μετά τον εντοπισμό 2.260 νέων μολύνσεων, συμπεριλαμβανομένων 12 θανατηφόρων, τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Μαναλίς ανακοίνωσε επίσης την υποχρεωτική απομόνωση ατόμων άνω των 75 στις βόρειες πόλεις Ικουίκουε και Άλτο Χοσπίσιο. Η Χιλή μέχρι στιγμής έχει επιλέξει μια στρατηγική επιλεκτικής καραντίνας έναντι της πανδημίας, περιορίζοντάς την στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο. Είναι επίσης η χώρα της Λατινικής Αμερικής που διεξάγει τα περισσότερα τεστ – 14.000 την ημέρα και περίπου 200.000 συνολικά – στον πληθυσμό της για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Άσχημα μαντάτα και από τη Σουηδία

Τα άλλα σημερινά άσχημα νέα έρχονται από την Ευρώπη, όπου η Σουηδία κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους. Το σουηδικό μοντέλο για τον κορωνοϊό «καταρρέει» καθώς η χώρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων. Συγκεκριμένα, 147 Σουηδοί έφυγαν από τη ζωή έχοντας νικηθεί από τον φονικό ιό. Έτσι, η Σουηδία που ακολούθησε το δικό της μοντέλο και δεν επέβαλε το αυστηρό lockdown που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, καταγράφει πλέον 3.460 θανάτους.

Το υψηλότερο θλιβερό ρεκόρ ήταν την 21η Απριλίου όταν 185 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό σε ένα 24ωρο. Την περασμένη εβδομάδα, οι θάνατοι από κορωνοϊό στη σκανδιναβική χώρα είχαν μειωθεί. Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου, η χώρα ανέφερε μόνο 5 νέους θανάτους και 348 νέα κρούσματα, αλλά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ήταν βραχύβια καθώς οι περιπτώσεις κρουσμάτων άρχισαν να αυξάνονται ξανά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments