Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: 749 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Βραζιλία κορωνοϊός: 749 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Βραζιλία κορωνοϊός: Σαρώνει στο πέρασμα της στη χώρα η πανδημία με το εθνικό σύστημα Υγείας να μην μπορεί να αντέξει τον αυξητικό αριθμό των κρουσμάτων που χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Βραζιλία κορωνοϊός: Η χώρα της Λατινικής Αμερικής δέχεται τα ισχυρότερα πλήγματα από το πέρασμα του φονικού ιού. Δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας χθες, Τετάρτη, δείχνουν ότι στη χώρα καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 749 νέοι θάνατοι ασθενών που υπέκυψαν στον κορωνοϊό και 11.385 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Έτσι στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε σε 13.149 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ανέρχεται σε 188.974, ξεπερνώντας το άθροισμα επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων στη Γαλλία (177.700). Συνεπώς, με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Βραζιλία κατατάσσεται πλέον έκτη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Φόρος τιμής σε γιατρούς και νοσηλευτές που πέθαναν από κορωνοιό

Σε μία όμορφη και συγκινητική κίνηση προχώρησαν οι γιατροί στην Βραζιλία, για συναδέλφους τους που πέθαναν κατά την διάρκεια της μάχης με τον κορωνοϊό. Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, το Σάο Πάολο, αλλά και άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας της Λατινικής Αμερικής, οι γιατροί πήγαν σε μνημεία και ανοιχτούς χώρους, αποδίδοντας φόρο τιμής στους συναδέλφους τους. Αλλοι αφήνοντας μπαλόνια στον αέρα, άλλοι κρατώντας κεριά και άλλοι με πινακίδες που είχαν τα ονόματα των γιατρών που υπέκυψαν στον κορωνοϊό, δεν ξέχασαν τους συναδέλφους τους, σε μία πολύ συγκινητική κίνηση.

Στην Μπραζίλια δεκάδες γιατροί βγήκαν σε κεντρική πλατεία κρατώντας κεριά και φορώντας μάσκα, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments