Αθλητισμός

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ποιο νέο αστέρι της Basket League αρέσει στο «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ποιο νέο αστέρι της Basket League αρέσει στο «τριφύλλι»
Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Λευτέρης Μαντζούκας είναι από τα πιο «hot» ονόματα για την ηλικία του με αποτέλεσμα οι μεγάλες ομάδες να παρακολουθούν την εξέλιξή του. Υπάρχει και «πράσινο» ενδιαφέρον.

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Είναι από τα πιο «καυτά» ονόματα στην ηλικία του και αρέσει στις μεγάλες ομάδες. Ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Λευτέρη Μαντζούκα του Προμηθέα Πάτρας. Ο 16χρονος φόργουορντ έχει δείξει καλά στοιχεία με την ομάδα της Πάτρας, έχει αγωνιστεί και στο Eurocup, ενώ το όνομά του ακούγεται και για Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Φέτος έχει στο πρωτάθλημα ο Λευτέρης Μαντζούκας έχει 3.1 πόντους (35% τρ.) και 1.5 ριμπάουντ ανά 12.4 λεπτά. Στο Eurocup, όπου έκανε ντεμπούτο παρά τη μικρή του ηλικία πρόλαβε και έπαιξε σε έξι παιχνίδια μετρώντας 2.8 πόντους (20% τρ.) και 1.2 ριμπάουντ ανά 10.7 λεπτά. Θυμίζουμε ότι ο νεαρός είχε… βγάλει μάτια στο Next Generation Tournament με την ομάδα U-18 του Προμηθέα. Ο 16χρονος φόργουορντ είχε απίστευτους μέσους όρους με 32 πόντους, 12,8 ριμπάουντ και 38,3 στην αξιολόγηση στην τετράδα αγώνων που έγιναν στο Μόναχο, παίρνοντας θέση στην καλύτερη πεντάδα του θεσμού.

«Καίει» η παραμονή ή όχι του Καλάθη

Βέβαια, η υπόθεση που απασχολεί τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού περισσότερο από κάθε άλλη είναι τι θα γίνει με τον Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αλλά δεν είναι σίγουρη η παραμονή του. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δυσκολέψει τα πράγματα για όλες τις ομάδες και εξαίρεση δεν αποτελεί το «τριφύλλι».

Το συμβόλαιο του Νικ Καλάθη παραείναι μεγάλο για τα νέα δεδομένα στην μετά τον κορωνοϊό εποχή όσον αφορά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα ομάδες που έχουν ισχυρές εταιρείες πίσω τους να θέλουν να τον «αρπάξουν» αφού στην Ευρώπη είναι δεδομένο ότι ο πολυμήχανος διεθνής γκαρντ μπορεί να ανεβάσει ένα σύλλογο ένα επίπεδο πάνω. Για παράδειγμα, η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ θα έδινε… ό, τι έχει και δεν έχει για να τον αποκτήσει.

Τι σκέφτεται, όμως, ο ίδιος ο Νικ; Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μαρίνο Πρίντεζη που παρακολουθεί το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η αποχώρηση του αρχηγού των «πράσινων» παρά η παραμονή του, καθώς ο ίδιος ο παίκτης είναι -αρχικά- αρνητικός, φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις.

Ο δημοσιογράφος για την ακρίβεια είπε στην εκπομπή του «Όλα Πράσινα TV», «η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα μείνει. Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός δεν επιθυμεί να καλύψει το υπάρχον συμβόλαιό του. Σε πρώτη φάση υπάρχει μια αρνητικότητα από πλευράς Καλάθη, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments