Ελλάδα

Glamping: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για τον ειδικό τουρισμό

Glamping: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για τον ειδικό τουρισμό
Glamping: Γνωστές έγιναν οι οδηγίες για το glaming και τον καταδυτικό τουρισμό.

Glamping: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ  ο νόμος 4688/2020, για τις ειδικές μορφές τουρισμού (glamping), διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις. Το σχετικό νομοσχέδιο εισάγει στην ελληνική τουριστική νομοθεσία την έννοια του πολυτελούς κάμπινγκ, κάτι που έχει ξεκινήσει ωστόσο ήδη και στην Ελλάδα τουλάχιστον από το 2012. 

Στον νόμο περιέχονται οι διατάξεις που ακολουθούν: 

  • Ο καταδυτικός τουρισμός
  • Κίνητρα για την ίδρυση και λειτουργία καταδυτικών αξιοθέατων
  • Οι τουριστικοί λιμένες
  • Η λειτουργία οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων σε συνδυασμό με ξενοδοχεία τις μεταβιβάσεις και μακροχρόνιες μισθώσεις διηρημένων ιδιοκτησιών στα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας (condo hotels)
  • Η Πιστοποίηση τουριστικών καταλυμάτων με Σήμα
  • Ζητήματα αιγιαλού και παραλίας
  • Κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων ρυθμίσεις τουριστικών γραφείων
  • Τα Υγειονομικά πρωτόκολλα τουριστικών επιχειρήσεων

Με τον όρο «glamping» νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Θεσπίζεται Σήμα Glamping, το οποίο αποτελεί σήμα πιστοποίησης πενταετούς διάρκειας, με ειδικό λογότυπο και χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού σε νομίμως αδειοδοτημένες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις)που πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια της παρ. 3 και τις λειτουργικές προδιαγραφές glamping του άρθρου 39. Όταν το glamping λειτουργεί σε συνδυασμό με ξενοδοχείο, απαιτείται να βρίσκεται σε διακριτή θέση του γηπέδου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments