Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 173 οι νεκροί – Έφυγε από τη ζωή 79χρονη

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε ακόμη μία ασθενής. Τέσσερα τα νέα κρούσματα και 2.882 συνολικά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας θάνατος από τις επιπλοκές του κορωνοϊού προστέθηκε στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 173. Τελευταίο θύμα είναι μία γυναίκα 79 ετών, που κατέληξε στο νοσοκομείο “Σωτηρία” το απόγευμα της Δευτέρας, με υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα, σε γραπτή ενημέρωσή του, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο στα 2.882.

«Ανακοινώνονται 4 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2882, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 627 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1640 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
  • 5 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Το 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 172 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 51 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 155.037 κλινικά δείγματα».

Από σήμερα ξανά ανοιχτά τα καταστήματα εστίασης:

Από σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης επαναλειτουργούν με διαφορετικά ωστόσο δεδομένα λειτουργίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι επαγγελματίες του κλάδου, ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων, δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες έτσι όπως διαμορφώνονται υπό την σκιά του ιού COVID-19, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων υπουργείων. Ωστόσο οι προκλήσεις είναι πολλές και τα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να λάβουν κρίνονται αναγκαία για την πρόληψη νόσησης και διασποράς του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) εξέδωσε τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο