Διεθνή

Mάσκα για παιδιά κάτω των 2 ετών: Eπικίνδυνη η χρήση της σύμφωνα με την Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση

Mάσκα για παιδιά κάτω των 2 ετών: Eπικίνδυνη η χρήση της σύμφωνα με την Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση
Mάσκα για παιδιά κάτω των 2 ετών: Αυξάνεται ο κίνδυνος πνιγμού αναφέρει η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Mάσκα για παιδιά κάτω των 2 ετών: Μιας που η προστατευτική μάσκα έχει γίνει μέρος της ζωής μας πια, με το είναι υποχρεωτική η χρήση της, αξίζει να επισημανθεί η εξής εκτίμηση που έρχεται από την Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση, η  οποία αναφέρει ότι τα  παιδιά κάτω των 2 ετών δεν θα πρέπει να φορούν μάσκα διότι δυσκολεύει την αναπνοή τους και αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού. Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνιστούν στους πολίτες να φορούν μάσκα όταν είναι δύσκολο να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς οι χώρες χαλαρώνουν το lockdown που είχαν επιβάλει λόγω της covid-19.

Παρόλα αυτά  Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση προειδοποίησε τους γονείς ότι οι μάσκες είναι πολύ επικίνδυνες για τα βρέφη και τα νήπια έως 2 ετών

“Οι μάσκες καθιστούν δύσκολη την αναπνοή διότι τα νήπια έχουν μικρές αναπνευστικές οδούς”, γεγονός που επιβαρύνει την καρδιά τους, τόνισε η Ένωση, προσθέτοντας ότι σε τόσο μικρά παιδιά η χρήση μάσκας αυξάνει και τον κίνδυνο θερμοπληξίας. “Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε μάσκες σε παιδιά κάτω των 2 ετών”, ανέφερε η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση στον ιστότοπό της.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Ένωση, μέχρι στιγμής υπάρχουν πολύ λίγα σοβαρά κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία μολύνθηκαν από μέλη της οικογένειάς τους, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί καμία εστία σε σχολεία ή βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής επίσης συνιστούν να μην χρησιμοποιούν μάσκα τα παιδιά κάτω των 2 ετών.

 Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίεί για τυχόν «άμεση δεύτερη κορύφωση» σε χώρες που η πανδημία υποχωρεί 

«Καμπανάκι κινδύνου» κρούει για ακόμα μια φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Οι χώρες όπου οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό μειώνονται μπορεί ακόμη να αντιμετωπίσουν μια «άμεση δεύτερη κορύφωση» αν άρουν πολύ νωρίς τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, προειδοποίησε σήμερα ο Οργανισμός.

«Ο κόσμος εξακολουθεί να βρίσκεται στη μέση του πρώτου κύματος ξεσπάσματος του κορωνοϊού«, δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν, ο επικεφαλής του ΠΟΥ για καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, σε διαδικτυακή ενημέρωση, σημειώνοντας ότι ενώ τα κρούσματα μειώνονται σε πολλές χώρες, εξακολουθούν να αυξάνονται στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Νότια Ασία και την Αφρική. Ο Ράιαν τόνισε ότι οι επιδημίες συχνά εμφανίζονται σε κύματα, γεγονός που σημαίνει ότι τα κρούσματα θα μπορούσαν να επανέλθουν αργότερα φέτος σε μέρη όπου το πρώτο κύμα έχει υποχωρήσει.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα τα ποσοστά μολύνσεων να αυξηθούν ξανά γρηγορότερα αν αρθούν πολύ σύντομα τα μέτρα περιορισμού του πρώτου κύματος.

«Όταν μιλάμε για ένα δεύτερο κύμα, παραδοσιακά αυτό που συχνά εννοούμε είναι ότι θα υπάρξει ένα πρώτο κύμα της νόσου από μόνο του, και στη συνέχεια θα επαναληφθεί μήνες αργότερα. Και αυτό μπορεί να είναι η πραγματικότητα για πολλές χώρες για πολλούς μήνες», είπε ο Ράιαν. «Αλλά πρέπει επίσης να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι η ασθένεια μπορεί να αναπηδήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις ότι επειδή η ασθένεια βρίσκεται σε καθοδική πορεία τώρα θα συνεχίσει να υποχωρεί και θα έχουμε αρκετούς μήνες για να ετοιμαστούμε για ένα δεύτερο κύμα. Μπορεί να έχουμε μια δεύτερη κορύφωση σε αυτό το κύμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments